Prisikeliančiam iš pelenų "Atlantui" - čempionų testas

Prisikeliančiam iš pelenų "Atlantui" - čempionų testas

Rytoj po pusantro mėnesio pertraukos atsinaujins Lietuvos futbolo A lygos čempionatas. Bus sužaistos dvejos rungtynės: "Jonavos" klubas savo aikštėje susitiks su Kauno "Stumbru", o Klaipėdos "Atlantas" Marijampolėje varžysis su šalies čempione "Sūduvos" ekipa.

Daug visokių gandų, neretai ir klaidingų, pastaruoju metu sklandė apie finansinių sunkumų turintį "Atlantą".

Klaipėdoje lankėsi galimi investuotojai iš Rusijos, Turkijos ir dar iš nežinia kur, bet prie galutinio susitarimo su "Atlantu" nebuvo prieita. "Atlantą" netgi buvo pradėjęs treniruoti kažkieno statytinis Anatolijus Šelestas iš Rusijos. Labai neaiškus buvo jo atvykimas į uostamiestį, nes tuo pačiu metu šis futbolo veikėjas Oriole (Rusija) net kelis kartus nesėkmingai bandė įkurti privatų futbolo klubą.

Na, o tuo metu daug žaidėjų paliko "Atlantą", o likusieji iki pat šių dienų gyveno nežinioje. Nežinioje buvo ir klubo sirgaliai bei futbolu besidomintys paprasti žmonės. Jie užvertė redakciją skambučių lavina klausdami, bus ar nebus "Atlantas"?

PASPRUKO. Vos vieneriose rungtynėse šiemet "Atlantui" vadovavęs treneris Anatolijus Šelestas iš Rusijos "pateko" į nuošalę (rusiškai - ofsaid) ir nebegrįžo. pfcoriol.com sirgalių tinklapio nuotr.

Vakar Lietuvos futbolo federacija (LFF) informavo, kad nukeltos 2018 m. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės aštuntfinalio etapo rungtynės tarp "Atlanto" ir Kauno "Stumbro" bus žaidžiamos rugpjūčio 7 d. (antradienį) 20 valandą Klaipėdos miesto centriniame stadione.

Uostamiesčio komandos ir nugalėtojų titulą ginančių kauniečių susitikimas, turėjęs vykti birželio 30 d., buvo nukeltas "Atlanto" klubo prašymu dėl jame susidariusios sudėtingos situacijos.

Po šių rungtynių bus aiškūs visi ketvirtfinalio dalyviai. Šiame etape vietą jau užsitikrino Gargždų "Bangos", Vilniaus "Žalgirio", Vilniaus "Vilties", Alytaus "Dainavos", Marijampolės "Sūduvos", "Kauno Žalgirio" bei "Palangos" klubai.

"Vakarų ekspresas" pakalbino "Atlanto" klubo generalinį direktorių Vacį Lekevičių, kuris šiek tiek praskleidė apie klubą tvyrančią nežinios skraistę.

Tai ar išliks "Atlantas" Lietuvos futbolo žemėlapyje?, - paklausėme "Atlanto" vadovo.

Dabar jau galiu sakyti, kad "Atlantas" toliau žais A lygos čempionate. Rytoj komanda išvyks į Marijampolę.

Anksčiau esate sakęs apie kelis klubo gelbėjimo variantus - A, B, C... Kuris iš jų suveikė?

Nė vienas iš jų. Suveikė atsarginis planas. Apie jį kol kas garsiai nenoriu kalbėti, bet jis yra patikimas.

Likus iki rungtynių Marijampolėje kelioms dienoms, jūs dar neturėjote komandos. Tai, ko gero, pirmasis toks atvejis klubo istorijoje?

Ne, tikrai ne pirmasis. Buvo sezonų, kai klubas buvo atsidūręs dar prastesnėje situacijoje. Pamenu, 2011 m. sezono pabaigoje į rungtynes Marijampolėje su "Sūduva" vykome lengvaisiais automobiliais, o į vartus teko stoti man pačiam. Neturėjome vartininko. Pralaimėjome tas rungtynes net 0:13. Sunkus buvo ir 2012 metų sezonas, kada "Atlantui" buvo iškelta bankroto byla.

Kurie žaidėjai liko komandoje ir koks bus papildymas?

Pasiliko komandos kapitonas Andrius Bartkus, Marius Papšys, Tadas Labukas, Deividas Lukošius ir brazilas Leandro Da Silva. Pagrindinėje ekipoje žais ir dublerių komandoje gerai pasirodę žaidėjai: Deividas Šiuša, Gustas Gumbaravičius, brazilas Bruno bei kiti jauni futbolininkai. Atvyko ir būrys legionierių. Į komandą sugrįžo pernai "Atlante" rungtyniavęs vartininkas Arkadijus Želninas. Nespėliokime, jau rytoj Marijampolėje pamatysime, kokie žaidėjai atstovaus mūsų klubui. "Atlantą" ir toliau treniruos Algimantas Briaunys, o jam talkins Donatas Navikas.

Naująjį "Atlantą" testuos "Sūduva"

Rytoj naujojo "Atlanto" laukia nelengvas išbandymas - šalies čempionės "Sūduvos" testas. Turbūt, naivu būtų tikėtis stebuklo Marijampolėje.

"Sūduva" šiemet, kaip ir pernai, labai sėkmingai uždarbiauja Europos futbolo turnyruose. Marijampoliečiai, kurių pajamos Europoje šiais metais jau viršijo milijoną eurų, Čempionų lygos pirmajame atrankos etape bendru rezultatu 3:2 nugalėjo Kipro čempionus "Apoel" futbolininkus. Tiesa, gerai apmokamose kito etapo rungtynėse "Sūduvai" nepasisekė - teko pripažinti Serbijos futbolo milžinės "Crvena zvezda" ekipos pranašumą. Suvalkijos klubas pirmąsias rungtynes Belgrade pralaimėjo 0:3, o užvakar Marijampolėje - 0:2. Tačiau "Sūduva" žygį po Europą tęsia. Dabar jos laukia dvejos rungtynės UEFA Europos lygos turnyre su Latvijos čempionu Jūrmalos "Spartak" klubu. Pirmasis susitikimas vyks jau ateinančią savaitę.

Taigi "Sūduvai" rungtynės su "Atlantu" bus savotiška repeticija, o galbūt lengva treniruotė prieš svarbius susitikimus su Latvijos futbolininkais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder