Reforma kirs ne tik sportininkams

Reforma kirs ne tik sportininkams

Tęsiant Klaipėdos sporto reformos įgyvendinimą, vietoj dviejų mieste esančių sporto centrų teks palikti vieną. Tai turėtų atnešti ekonominės naudos miestui, bet sprendimas dešimtims žmonių atimtų darbus.

Pirmasis ir kol kas daugiausiai atgarsių sulaukęs žingsnis plano įgyvendinimo link buvo visų sporto šakų suskirstymas į dvi stovyklas: vienos ir toliau bus visiškai finansuojamos iš miesto iždo, o kitos gaus fiksuotas sumas už kiekvieną auklėtinį ir privalės verstis kaip privatūs klubai.

Dauguma šių sporto šakų atstovų kol kas glaudžiasi po dviejų sporto centrų sparnais. Kitas reformos žingsnis - palikti vieną. Tarybai bus siūloma prie "Viesulo" sporto centro prijungti Klaipėdos sporto centrą.

"Svarstyti du būdai - centrų sujungimas ir vieno jungimas prie kito. Po išsamios analizės nutarta, kad pastarasis variantas yra geriausias. Sujungimas ilgiau užtruktų, brangiau kainuotų administravimas", - pristatydamas šią idėją politikams sakė savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Mantas Bagočius.

"Valdymas "Viesule" ekonomiškesnis, šis centras turi naują sporto bazę, renovuotas patalpas, daugiau sportininkų, čia bus kuriamas aukšto sportinio meistriškumo padalinys, kuris ateityje taptų savarankiška įstaiga. Šie motyvai ir lėmė tokį apsisprendimą.

Sporto centre didžiulis administracinis aparatas, kurio nenorima arba neįmanoma sumažinti, daug atsieina patalpų S. Daukanto gatvėje išlaikymas", - papildė Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Sprendimo projekte nurodoma, kad pavykus šiam planui pagerės sportininkų laisvalaikio užimtumas, bus užtikrinta aukšta jų ugdymo kokybė, lėšos bus naudojamos racionaliau, administravimas bus sutelktas vienoje įstaigoje, sumažės biudžeto išlaidos, skiriamos darbuotojų algoms.

Didžiausiu šio pakeitimo trūkumu laikoma tai, kad centruose sumažės ir pačių darbuotojų. Skaičiuojama, jog tektų atleisti 26 žmones ir jiems išmokėti beveik 400 tūkst. litų išeitinių kompensacijų.

"Šį žingsnį žengti būtina norint sklandžiai vykdyti užsibrėžtą tikslą", - sakė M. Bagočius.

Junginio direktoriumi liktų dabar "Viesului" vadovaujantis Edmundas Klimas, o Klaipėdos sporto centrui vadovaujantis Rimantas Vitkus turėtų tapti jo pavaduotoju.

Šiam siūlymui jau pritarė Tarybos Ugdymo ir jaunimo reikalų komitetas, tikimasi, kad rugpjūtį jį palaimins ir pati Taryba.

Vėliau numatoma Klaipėdoje įkurti lengvosios atletikos mokyklą bei sukurti funkcionuojančią vadinamojo sportininko krepšelio sistemą. Tai turėtų būti padaryta iki kitų metų

"Tai esminiai reformos žingsniai", - sakė M. Bagočius.

Apie sporto reformą Klaipėdoje kalbėti pradėta pasikeitus valdžiai 2011 metais. Pirminiais skaičiavimais, šis perversmas miestui ne tik padės sutaupyti pinigų, bet ir padidins sportuojančiųjų skaičių.

Bet yra manančių ir kitaip. Kalbama, jog reforma sunaikins kai kurias sporto šakas, trenerius paliks be darbo, iš vaikų atims galimybę rinktis ir jie bus priversti laisvalaikį leisti gatvėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder