Rinktinę Klaipėdoje papildė Jonas Valančiūnas

Rinktinę Klaipėdoje papildė Jonas Valančiūnas

Ketvirtadienį Klaipėdoje, LCC tarptautinio universiteto sporto salėje, kartu su Lietuvos rinktine jau plušėjo ir paskutinysis narys - iš NBA Toronto "Raptors" klubo atvykęs žaidėjas Jonas Valančiūnas.

"Manau, kad greitai įsivažiuosiu, nes Toronte nesėdėjau sudėjęs rankų. Tikrai ne nuo nulio pradėsiu", - žurnalistams sakė aukštaūgis.

Anot jo, dar reikia aklimatizuotis, tačiau viskas juda į gerąją pusę.

"Pridėjau svorio, jėgos. Manau, kad tai tik pliusai. Kiek priaugau kilogramų? Galbūt palikime tai dar paslaptyje", - intrigavo J. Valančiūnas

Krepšininkas pernelyg nesureikšmino Kanados klubo sprendimo jį į rinktinę išleisti tik likus 5 savaitėms iki Europos čempionato, kaip kad reikalauja FIBA ir NBA susitarimai.

"Tai buvo klubo sprendimas, ir aš darau tai, ką man liepia. Jie man pinigus moka ir turi tokią teisę. Toronte vyko fizinio pobūdžio ir krepšinio pobūdžio treniruotės. Nebuvo jos labai sunkios, bet fizinę formą palaikytipakako. NBA vasaros lyga naudinga apsišlifuoti naujam sezonui. Naudinga buvo ir žaidybinė patirtis prieš rinktinę. Smagu buvo pažaisti tiek su naujais, tiek su senais komandos nariais. Esu pasiruošęs su Lietuvos rinktine kibti į darbą", - pabrėžė 21-erių žaidėjas.

Pasiteiravus, ar rinktinės nariai priima kitaip nei prieš metus, kai dar nebuvo žaidęs NBA, J. Valančiūnas atsakė: "Nežinau, čia galbūt reikia kitų rinktinės žaidėjų paklausti. Esu toks pats Jonas, toks pats žaidėjas, mano pavardė tokia pati ir žaidžiu toje pačioje pozicijoje."

Laukia kontrolinės rungtynės

Ketvirtadienio rytine treniruote Klaipėdoje prasidėjo trečioji Lietuvos vyrų rinktinės, kuri ruošiasi rugsėjo 4-24 dienomis Slovėnijoje vyksiančiam Europos čempionatui, treniruočių stovykla.

Liepos 15-22 dienomis krepšininkai jau stovyklavo Palangoje, vėliau treniruotės persikėlė į Kauną.

Klaipėdoje prakaitą lieja jau visi 15 rinktinės kandidatų. Be J. Valančiūno dar rinktinės gretose pluša Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Adas Juškevičius, Renaldas Seibutis, Martynas Gecevičius, Martynas Pocius, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Linas Kleiza, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius, Donatas Motiejūnas, Robertas Javtokas ir Vytenis Čižauskas.

Treniruotės Klaipėdoje vyks iki rugpjūčio 10 dienos.

Tiesa, rugpjūčio 5 ir 6 dienomis krepšininkai išvyks iš Lietuvos pajūrio, kadangi tomis dienomis Kėdainiuose ir Kaune yra numatytos draugiškos rungtynės su belgais.

Rugpjūčio 5 d. rungtynių Kėdainiuose pradžia - 19.15 val., rugpjūčio 6 d. tuo pačiu laiku numatoma dvikova Kauno sporto halėje.

Vėliau planuojamos treniruočių stovyklos ir draugiškos rungtynės Panevėžyje (rugpjūčio 11-14 d.), Vilniuje (rugpjūčio 18-25 d.), Atėnuose (rugpjūčio 26-29 d.) ir Kaune (rugpjūčio 30 - rugsėjo 1 d.).

"Žiūrėsime, kur stringame"

Jonas KAZLAUSKAS, Lietuvos rinktinės vyr. treneris

Jau kitą savaitę laukia kontrolinės rungtynės su belgais, mes spręsime savo užduotis ir žūtbūt nesieksime laimėti. Analizuosime savo problemas, žiūrėsime, kur stringame. Taip pat bandysime savo gynybos sistemas. Specialiai joms tikrai nesiruošiame. Tikrai nekeliame užduoties žūtbūt laimėti. Kalbant apie treniruočių stovyklą, esu patenkintas vyrų darbu, ir tai ne kartą minėjau. Kol kas viskas gerai - dirbame kryptingai. 
Per Klaipėdos treniruočių stovyklą kartosime labai daug derinių, kuriuos jau išmokome. 
Visos peržiūros ir analizavimas prasidės tuomet, kai pradėsime žaisti draugiškas rungtynes. Dabar sudedamas pagrindas, nuo ko prasideda namo statyba. Su vaizdo įrašo peržiūromis prasidės "apdaila".
Vytenis Čižauskas įsiliejo į rinktinę, jis drąsus vyriokas, ko mums ir reikia. Kiek jis pagerins savo metimą, kiek sugebės vadovauti komandai ir nepaisyti kitų nuomonės, priklausys tik nuo jo. Mes jam suteikiame šansą, o ar išnaudos jis jį, priklausys tik nuo paties Vytenio.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder