Rio de Žaneire iškilmingai atidarytos parolimpinės žaidynės

Rio de Žaneire iškilmingai atidarytos parolimpinės žaidynės

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku Rio de Žaneire iškilmingai atidarytos 15-osios vasaros parolimpinės žaidynėse, šiais metais pirmą kartą vykstančios Pietų Amerikos žemyne.

Žiūrovai "Maracanos" stadione galėjo stebėti kultūrinę dalį, vėliau savo kalbą tarė Tarptautinio parolimpinio komiteto (IPC) prezidentas Filipas Kreivenas (Philip Craven). Žaidynių atidarymas vyko Brazilijos nepriklausomybės dieną.

"Prieš 194 metus princas Domas Pedras I (Dom Pedro I) paskelbė Brazilijos nepriklausomybę, o šiandien ši šalis pažymi dar vieną įrašą savo spalvingoje ir didingoje istorijoje. Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės atneš naują perspektyvą šalyje ir parodys, kad žmogaus dvasia neturi ribų. Per ateinančias 12 dienų jūs pamatysite tikrąją sporto reikšmę ir tikras žmogaus galimybes", - teigė F. Kreivenas.

Brazilijoje šiuo metu yra sudėtinga ekonominė situacija ir nemažai žmonių nėra patenkinti olimpinių ir parolimpinių žaidynių išlaidomis.

"Šalyje, kuri susiduria dideliais sunkumais, parolimpinės žaidynės leis sutelkti dėmesį nuo apribotų dalykų į pasaulį, kupiną galimybių, nesibaigiančių galimybių. Dalyviai nustebins ir įvėps jus bei privers jus pasikeisti. Didžiuojuosi visais parolimpiečiais, nes jūs nematote kliūčių kovoti už savo teises. Čia jūs turite unikalią galimybę kovoti už teisingesnį pasaulį", - aistringai kalbėjo F. Kreivenas.

Parolimpines žaidynes atidarė Brazilijos prezidentas Mišelis Temeras (Michel Temer).Tuomet buvo įžiebta parolimpinė ugnis.

Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse dalyvaus 4342 sportininkai iš 159 pasaulio šalių, taip pat - pabėgėliu komanda. Dalyviai varžysis 22-ose sporto šakose. Lietuvai atstovaus 13 sportininkų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder