Sekmadienį rankininkų laukia lemiama kova

Sekmadienį rankininkų laukia lemiama kova

Lietuvos rankinio rinktinė Liuksemburge sėkmingai pradėjo arankos į pasaulio čempionatą varžybas.

Penktadienį įveikę Farerų Salų rinktinę (36:25), šeštadienį lietuviai pranoko ir turnyro šeimininkus Liuksemburgo rankininkus - 32:22 (15:10).

Mindaugo Andriuškos treniruojama rinktinė dominavo visas rungtynes, neleisdama varžovams rimčiau priartėti.

Lietuviams 8 įvarčius pelnė Aidenas Malašinskas, po 6 kartus pasižymėjo Valdas Drabavičius ir Jonas Truchanovičius, 4 - Mindaugas Dumčius, 3 - Lukas Simėnas, 2 - Benas Petreikis, po 1 - Mindaugas Tarcijonas, Mindaugas Urbonas, ir Žanas Gabrielius Virbauskas.

M. Andriuška džiaugėsi rinktinės kovingumu, bet pastebėjo, kad buvo šiek tiek daugiau techninių smulkių klaidų.

 

„Reikia pasveikinti komanda, kuri atidavė daug jėgų ir parodė savo vienybę. Visi žaidėjai, kurie buvo aikštėje, atidavė savo jėgas. Šiandien padarėme daugiau techninių smulkių klaidų, bet galutinis rezultatas kalba pats už save. Sekmadienį vėl viskas prasideda iš naujo ir laukia sunkiausias varžovas“, – kalbėjo treneris.

Sekmadienį Lietuvos komanda žais lemiamas rungtynes su Slovakijos rinktine, kuri Liuksemburgą įveikė 22:16, o Farerų Salas - tik 27:26.

Šioje grupėje norint išsaugoti pirmąją vietą bei pelnyti kelialapį į atkrintamųjų varžybų etapą, sekmadienį lietuviams kovoje su slovakais pakaktų ir lygiųjų.

Sėkmės atveju lietuviams kitame etape tektų kovoti prieš iš vieną Europos čempionate žemesnes vietas užimsiančių rinktinių.

Pasaulio čempionate Lietuvos rankinio rinktinė vienintelį kartą žaidė 1997 metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder