„Shodan“ mokykloje - net 8 nauji juodų diržų meistrai

„Shodan“ mokykloje - net 8 nauji juodų diržų meistrai

Jau 17–ąjį kartą vykusioje tarptautinėje Kyokushin karate stovykloje „Shodan“ mokyklos auklėtiniai parodė savo meistriškumą, tobulino įgūdžius ir kėlė kvalifikacijas.

Stovykla vyko šalia Šventosios miestelio esančioje stovykloje „Raganė“, stovyklos programa buvo įdomi, nes dalyviai ne tik smagiai leido laisvalaikį, susirado naujų draugų, bet ir liejo prakaitą nelengvose treniruotėse, kurių metu plėtė savo žinias, gerino įgūdžius.

Tai yra didžiausias Kyokushin karate metų renginys, šioje stovykloje taip pat dalyvauja aukščiausio meistriškumo Lietuvos meistrai, kurie dalijasi savo žiniomis.

Stovyklos pabaigoje laukė paskutinis išbandymas – kvalifikacinis diržų laikymo egzaminas. Jo metu karatistai rodė žinias, susikaupimą, gerą fizinį pasiruošimą, reikėjo įrodyti, kad yra verti aukštesnio diržo.

Kiekvieno karatisto tikslas yra SHODAN juodasis diržas, iki kurio turi nueiti ilgą treniruočių, varžybų kelią. Juodasis diržas simbolizuoja meistriškumą - juoda spalva talpina savyje kitas spalvas, tad juodas diržas tradiciškai laikomas išmintimi. Šio diržo kvalifikacinį egzaminą galima laikyti tik suaugusiems – nuo 18 metų, kadangi egzaminas yra išties reikalaujantis daug jėgų, trunkantis ilgiau nei 3 valandas ir vyksta lauke, bet kokiu oru.

Šiais metais „Shodan“ karate mokyklos auklėtiniai parodė savo meistriškumą ir apsigynė diržus. 2 DAN juodą diržą apsigynė Laurynas Vaičikauskas, o juodą SHODAN diržą apsigynė net 7 shodaniečiai - Erika Rukšėnaitė, Ieva Budrytė, Guoda Pakalniškytė, Eventas Gužauskas, Ugnius Knystautas, Tomas Naujokaitis, Dainius Moldavec. 2 kyu rudą diržą – Irmantas Andrėkus, 5 kyu – Ignas Navickas, bei patirties sėmėsi Meda Balionytė.

Na, o rugsėjo 3 – 4 dienomis prasidės naujas karate treniruočių sezonas, tad karatistai vėl išsikels naujus tikslus ir tobulės jų link. Taip pat karate mokykla „Shodan“ kviečia visus norinčius prisijungti ir išbandyti save, tobulėti, gerai praleisti laiką.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder