"Shodaniečiai" - Europos prizininkai

"Shodaniečiai" - Europos prizininkai

Lenkijoje vyko Europos kiokušin karatė jaunučių (iki 16 metų) ir jaunimo (iki 22 metų) čempionatai.

Tarp pajėgiausių Senojo žemyno kovotojų varžėsi ir dešimt Klaipėdos "Shodan" mokyklos auklėtinių.

Net šeši "shodaniečiai" džiaugėsi iškovoję prizines vietas - laimėti 3 aukso, 1 sidabro ir 2 bronzos apdovanojimai.

Varžybos prasidėjo kata rungtimi (technikos demonstravimas), kurioje startavo Ieva Budrytė ir Matas Jonauskas. Po itin atkaklios kovos tiek Ieva, tiek Matas turėjo pripažinti varžovų pranašumą - pralaimėta vienodu rezultatu 2:3.

Po kata rungties prasidėjo kovos, kuriose jau "shodaniečiai" tvirtai ir užtikrintai varžėsi dėl apdovanojimų.

Merginų grupėje (svorio kategorija iki 55 kg) kovojo Lietuvos čempionė Aistė Jankauskaitė, kuri jau pirmoje kovoje nepaliko jokių vilčių kovotojai iš Vengrijos Martai Nadasni. Antroje dvikovoje ji įveikė varžovę iš Lenkijos Nataliją Chrzanovską, o pusfinalyje labai atkaklioje kovoje technišku smūgiu koja pelnė pergalingą tašką prieš varžovę iš Rumunijos Andrea Pavel. Aistė finale per pratęsimą palaužė kovotojos iš Švedijos Elviros Gumeson pasipriešinimą ir tapo Europos čempione.

Svorio kategorijoje iki 60 kg kovojusi Benedikta Abaravičiūtė jau pirmoje kovoje turėjo pripažinti varžovės iš Lenkijos Natalijos Korzec pranašumą ir iš varžybų pasitraukė.

Vaikinų grupėje (iki 65 kg) sėkmingai pasirodė Ronaldas Rusys, kuris visus varžovus nusiaubė it viesulas, nepalikdamas jokių šansų jiems jau per pagrindinį laiką. Ronaldui šiose varžybose nėkart neprireikė kovos perkelti į pratęsimą, kadangi per pagrindinį laiką susikraudavo tokį pranašumą, kad teisėjams nekildavo jokių abejonių, kas yra kovos nugalėtojas. Pirmoje kovoje Ronaldas įveikė slovaką Nikolą Trenčiką, antroje - ispaną Mario Mahiques, pusfinalyje - vengrą Gergo Iglodi, o finale privertė pasiduoti ukrainietį Radmirą Priadką ir užtikrintai tapo Europos čempionu.

SĖKMĖ. Jaunimo grupėje bronzą iškovojusi Skaistė Venckutė su treneriu Luku Kubiliumi.

Svorio kategorijoje iki 70 kg bronzos medalį iškovojo Dovydas Martišius. Klaipėdietis pirmoje kovoje įveikė varžybų šeimininkų atstovą Mykolajų Grysiaką, antroje palaužė ukrainiečio Bogdano Mylenkij pasipriešinimą, tačiau pusfinalio kovoje per pratęsimą turėjo pripažinti varžovo Bence Pantelics iš Vengrijos pranašumą. Beje, vengras vėliau tapo ir Europos čempionu.

Svorio kategorijoje iki 75 kg kovojo du treniruočių draugai Dominykas Muntrimas ir Ričardas Drugeika. Abu klaipėdiečiai nukeliavo iki finalo. Lemiamoje dvikovoje pergalę atkaklioje kovoje iškovojo daugiau jėgų išsaugojęs D. Muntrimas. Jam buvo įteiktas Europos čempiono aukso medalis.

Lengviausioje svorio kategorijoje (iki 50 kg) kovojęs Benas Jankauskas finale pralaimėjo Jakubui Palaszevskiui.

Antrą dieną varžėsi jau jaunimo amžiaus grupės kovotojai, tarp kurių buvo ir Lietuvos jaunimo čempionė Skaistė Venckutė. Skaistei tai buvo debiutas Europos jaunimo čempionate ir tituluota klaipėdietė nenuvylė. Jau pirmoje kovoje įtikinamai palaužė varžovę iš Vengrijos, antroje kovoje taip pat nepaliko jokių vilčių Lenkijos kovotojai. Pusfinalio kovoje jos laukė labai pajėgi varžovė iš Gruzijos - praeitų metų Europos čempionė Tamara Bibiliašvili. Po pagrindinio laiko teisėjai skelbė lygiąsias. Tad kova persikėlė į pratęsimą, kuriam pasibaigus vėl buvo paskelbtos lygiosios. Pagal varžybų reglamentą po pratęsimo, jeigu yra lygiosios, tai varžovės yra sveriamos. Kadangi svorio skirtumas buvo mažiau nei 3 kg, tai buvo skirtas paskutinis pratęsimas, per kurį Skaistė parodė tikrą kovotojos charakterį ir atidavė visas jėgas. Deja, šį kartą šiek tiek pranašesnė buvo gruzinė, kuri ir pateko į finalą, o klaipėdietei atiteko bronzos apdovanojimas.

Į šias varžybas savo auklėtinius lydėjęs Lietuvos jaunučių rinktinės treneris Lukas Kubilius liko patenkintas saviškių pasiekimais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder