Sportininkų namuose - diskusija su sporto klasių moksleiviais

Sportininkų namuose - diskusija su sporto klasių moksleiviais

Ketvirtadienį į Klaipėdos sportininkų namus sugužėjo šešios dešimtys Vytauto Didžiojo gimnazijos (VDG) sporto klasėse besimokančių gimnazistų ir jų auklėtojos. Juos čia į diskusiją, sporto klasių strategijos ir planų aptarimą, pasikvietė Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė ir Klaipėdos sporto tarybos pirmininkas Liudvikas Albertas Mileška.

Būtent Klaipėdos sporto taryba ir Klaipėdos savivaldybės sporto skyrius dėjo daug pastangų, kad Klaipėdoje atsirastų sporto klasės.

Sportuojantiems moksleiviams buvo pranešta, kad ketinama sudaryti sporto klasių koordinacinę ir priežiūros grupę, kuri prižiūrės jų sportinius pasiekimus, spręs jų problemas, poreikius, bendraus su tėveliais, su sporto organizacijomis, mokyklos atstovais.

Po diskusijos visiems VDG sporto klasių moksleiviams už gerus sportinius pasiekimus buvo įteiktos Klaipėdos savivaldybės dovanėlės.

Pirmoji sporto klasė VDG mokslus pradėjo 2018 metų rudenį, 2019 metais šioje gimnazijoje suburta ir antroji sporto klasė.

Dar viena sporto klasė 2019 metais savo veiklą pradėjo ir "Aukuro" gimnazijoje. Į šios mokyklos sporto klasę bendros diskusijos Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus atstovai ketina vykti artimiausiu metu.

Iš viso Klaipėdoje sporto klasėse mokosi arti 100 moksleivių. Jiems yra sudarytos sąlygos dienos metu sportuoti (yra nuvežami ir parvežami iš treniruočių), taip pat yra aprūpinami maitinimu, pagal treniruočių ir varžybų grafikus derinami atsiskaitymai ir kontroliniai.

Klaipėdos sporto klasėse mokosi 10 skirtingų sporto šakų I ir II gimnazijų klasių moksleiviai. Patekti į Klaipėdos sporto klases buvo daug norinčiųjų, tačiau atrinkti tik perspektyviausi ir geriausi Klaipėdos sportininkai (atrenkant buvo atsižvelgta į sportinius rezultatus).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder