„Sūduva“ pasirašė sutartį su brazilu Šoku

„Sūduva“ pasirašė sutartį su brazilu Šoku

Po nacionalinių futbolo rinktinių pertraukos Marijampolės „Sūduva“ į A lygos čempionatą bei Lietuvos futbolo federacijos taurės varžybas grįš kiek pasikeitusi. Prie komandos prisijungė Bulgarijos pilietybę turintis brazilas Giljermas de Souza (Guilherme de Souza), dar žinomas kaip Šokas (Choco).

27-erių metų krašto gynėjo bei saugo pozicijose rungtyniaujantis brazilas savo karjerą pradėjo viename garsiausių Brazilijos klubų „Santos“, trumpai buvo paskolintas „Red Bull Brasil“ ekipai, o 2011 metais persikėlė į Europą ir rungtyniavo „Sūduvai“ gerai pažįstamame Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) klube. Bulgarijoje futbolo madas diktuojančioje ekipoje Šokas buvo pirmasis legionierius po to, kai klubą įsigijo Kirilas Domuščijevas.

Šokas buvo svarbia detale „Ludogorec“ klubo dėlionėje - komandoje iš viso sužaidė 75 rungtynes, pelnė du įvarčius ir atliko 16 rezultatyvių perdavimų. Brazilas su „Ludogorec“ dukart tapo Bulgarijos čempionu ir kartą į viršų kėlė šalies taurę.

2015 metais Šokas persikėlė į vieną stipriausių Kipro ekipų - Nikosijos APOEL. Šiame klube brazilui įsitvirtinti nepavyko ir po pusės metų universalus futbolininkas grįžo rungtyniauti į Braziliją. Gynėjas 2016 metais žaidė dvejuose gimtosios šalies klubuose - „Sampaio Correra“ ir „Itabaiana“, o praeitą sezoną vėl išmėgino jėgas Bulgarijos aukščiausioje lygoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder