Suspendavus kelis uostamiesčio sportininkus - nerimas dėl likusiųjų

Suspendavus kelis uostamiesčio sportininkus - nerimas dėl likusiųjų

Klaipėdos miesto tarybos narys Edmundas Kvederis susirūpinęs. Po to, kai sausio mėnesį už draudžiamų medžiagų turėjimą buvo suspenduoti 4 treneriai, iš kurių 2 - uostamiesčio, ir 2 sunkiaatlečiai, E. Kvederis teigia vis dar neturintis informacijos, ar šie asmenys toliau netreniruoja Klaipėdos vaikų. Esą jei treniruotės vyksta, liūdnai gali baigtis visiems Klaipėdos sportininkams.

"Sporto bendruomenė išreiškė susirūpinimą, ar minėtiems asmenims tęsiant treniravimą nebus papildomų sankcijų", - dėstoma E. Kvederio parengtame rašte, pristatytame ketvirtadienį Tarybos kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje.

E. Kvederis "Vakarų ekspresui" aiškino, kad komitete klausimą dėl sportininkų iškėlė dėl to, nes į jį kreipėsi bent keli asmenys nuogąstaudami, kad gali nukentėti.

"Jeigu paaiškėtų, kad miestas nesiėmė jokių veiksmų ir suspenduoti sportininkai treniravo vaikus, visi klaipėdiečiai sportininkai būtų eliminuoti iš varžybų mažiausiai 2 metams", - kalbėjo E. Kvederis.

Primename, kad tarp suspenduotų asmenų yra ir garsios pavardės. "Nuo 2020-01-15 yra suspenduoti sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir treneris Bronislovas Vyšniauskas, sunkiosios atletikos treneris Ramūnas Vyšniauskas ir dviračių sporto treneriai Antanas Jakimavičius ir Solveiga Baleišytė", - buvo rašoma Lietuvos antidopingo agentūros pranešime.

E. Kvederis teigė, kad Savivaldybė turi įsitikinti, kad Klaipėdos mieste agentūros reikalavimas, pagal kurį suspenduoti sportininkai negali treniruoti klaipėdiečių, yra vykdomas.

"Dabar negalime žinoti, todėl padarysime pavedimą administracijai, kad jie įgyvendintų antidopingo agentūros reikalavimą, kad nebūtų taip, jog paskui iškils kokių problemų. Tarkim, jei Klaipėdos miestas nesilaiko reikalavimo, tai agentūra gali eliminuoti visus Klaipėdos vaikus iš varžybų.

Tokios situacijos analogų galime rasti Rusijoje. Vyko tyrimas, paaiškėjo, kad Rusijos vyriausybė nesilaikė antidopingo reikalavimų, tai sportininkai buvo pašalinti iš olimpinių žaidynių.

Taigi, tam, kad užbėgtume įvykiams už akių, reikia padaryti komitetui pavedimą (išsiaiškinti, ar sportininkai netreniruoja vaikų -aut. past). Jei paaiškės, kad išties netreniruoja, tada viskas bus gerai, būsime apsidraudę, kad kiti Klaipėdos sportininkai nenukentėtų", - kreipimosi į komitetą motyvus vardijo E. Kvederis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder