Šveicarijos čempionate - shodaniečių pergalės

Šveicarijos čempionate - shodaniečių pergalės

Šveicarijos Bouch mieste vyko atviras šios šalies čempionatas, į kurį susirinko 300 dalyvių iš 15 Europos šalių. Tarp jų buvo ir karatė mokyklos „Shodan“ kovotojai, kurie šiame turnyre jėgas išbandė pirmą kartą. Debiutas buvo išties sėkmingas: iškovoti 22 medaliai - 3 aukso, 8 sidabro ir 11 bronzos.

Varžybos prasidėjo kata (techniko demonstravimo) rungtimi, kurioje tarp merginų geriausiai sekėsi Ievai Budrytei, tarp 19 dalyvių patektusiai į finalą. Jame Ieva nusileido labai pajėgiai varžovei iš Vengrijos Panni Balasz.

Vaikinų grupėje bronzos medalį iš 13 dalyvių iškovojo Gustas Petrošius.

Pasibaigus kata rungčiai, prasidėjo kovų rungtis. Šveicarijos čempionatas yra išskirtinis tuo, kad kovos vyksta pagal Japonijos vaikų taisykles, leidžiama visa technika, įskaitant ir tą, kuri yra naudojama suaugusiųjų varžybose, taip pat nenaudojama kūną apsauganti liemenė. Prie tokių sudėtingų taisyklių shodaniečiams teko prisitaikyti, nes Lietuvos čempionatuose yra ribojama technika ir dėvima daugiau apsaugų. Nepabūgę iššūkių, mūsiškiai garbingai atstovavo šalį ir kovojo iki galo kiekvienoje kovoje. Čempionais savo amžiaus grupėse tapo Sergej Zemlianksij, Ieva Budrytė ir Julija Balčiūtė. Vicečempiono vardus iškovojo Kornelija Jankantaitė, Monika Ryžkovaitė, Gabrielė Zakaraitė, Benedikta Abaravičiūtė, Gustas Petrošius, Vilius Pinikas, Matas Jonauskas. Bronzos medaliais pasipuošė Nedas Gvezdauskas, Martin Kumpis, Vaiva Šalkauskytė, Dominykas Muntrimas, Žygimantas Šniaukas, Arnoldas Žvinklys, Viktorija Zykaitė, Maidas Tarvydas, Lijana Apanavičiūtė, Ronaldas Rusys.

Į varžybas vaikus lydėjęs karatė mokyklos „Shodan“ mokytojas Lukas Kubilius džiaugėsi puikiu auklėtinių startu tokio aukšto lygio varžybose. Varžybos buvo gera ir nauja patirtis bei jėgų išbandymas. Shodaniečiai dar kartą įrodė, kad yra viena stipriausių komandų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder