Taipėjuje - apdovanojimas Lietuvai

Taipėjuje - apdovanojimas Lietuvai

Penktadienio rytą Taipėjuje (Taivane) vykusioje FISU Generalinėje asamblėjoje, kurioje plačiau buvo pristatyta rugpjūčio 19-30 dienomis šioje šalyje vyksianti Universiada ir ateities planai, dėmesio ir atskiro apdovanojimo sulaukė Lietuva. FISU prezidentas Olegas Matytsinas mūsų šalies studentų sporto asociacijos (LSSA) prezidentui Česlovui Garbaliauskui įteikė apdovanojimą už reikšmingą sportinę veiklą ir aktyvaus nario sertifikatą 2017-2019 metams.

„Malonu, kad esame pastebimi, aktyvūs ir nuolat iš svarbiausių Europos ir pasaulio studentų sporto renginių grįžtame su medaliais. Vien Universiadose nuo 1993 metų esame iškovoję 46 medalius: 18 aukso, 11 sidabro ir 17 bronzos. Jau daugybę metų užimame 13-15 vietas tarp 170 pasaulio šalių. Tai daug ką pasako apie mūsų šalies studentų sporto lygį“, - džiaugėsi Č. Garbaliauskas.

Priminsime, kad į Taipėjų atstovauti Lietuvai atvyko 97 sporto atstovų delegacija, tarp kurių sunkiaatlečių, plaukikų, dziudo, lengvosios atletikos, sportinės gimnastikos, šuolio į vandenį sportininkai, krepšinio (vyrų ir moterų) rinktinės.

Skelbiama, kad su sportininkų, trenerių ir sporto šakų delegacijų atstovais į Taipėjų atvyko ir Universiados miestelyje apsigyveno bemaž 10 tūkstančių žmonių iš maždaug 170 šalių.

Šiandien į Taipėjų atvyksta Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas, kuris rugpjūčio 19 dienos rytą (šeštadienį) dalyvaus oficialioje Lietuvos vėliavos pakėlimo ceremonijoje, o vakare su Lietuvos rinktine - Universiados atidarymo ceremonijoje. Vėliau jis dar kelias dienas stebės ir palaikys Lietuvos sportininkus Taipėjaus sporto arenose. 

Įdomu pastebėti, kad susidomėjimas Universiada Taipėjuje - didžiulis: visi bilietai į atidarymo ir uždarymo ceremonijas išpirkti.

FISU Generalinėje asamblėjoje išsamiai buvo pristatytos 2019 metų žiemos ir vasaros universiados. Žiemos universiada po dviejų metų vyks Krasnojarske (Rusija), vasaros universiada - Neapolyje (Italija). Taip pat pasidžiaugta pasiekimais, papasakota apie ateities planus ir perspektyvas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder