Tarp dešimties geriausių pasaulio medkirčių – ir Lietuvos atstovas

Tarp dešimties geriausių pasaulio medkirčių – ir Lietuvos atstovas

Rugpjūčio pabaigoje Baltarusijoje vykusiame pasaulio medkirčių čempionate Lietuvos atstovas Romas Balčiūnas bendroje asmeninėje įskaitoje iš šimto vienuolikos dalyvių užėmė šeštąją vietą. Tai aukščiausias iki šiol šalies medkirčių pasiekimas pasaulio čempionatuose. Prizinę - trečiąją vietą - trisdešimtą kartą surengtame čempionate taip pat užėmė Lietuvą jaunių varžybose atstovavęs Panevėžio miškų urėdijos darbuotojas Gediminas Stasiūnas. Tarp geriausių jis buvo kombinuotojo pjaustymo rungtyje.

„Lietuvių pasirodymas šių metų čempionate tikrai džiuginantis“, - teigia čempionatą stebėjęs medkirčių varžybų specialistas ir „Husqvarna“ serviso vadovas Baltijos šalyse Aidas Lebeda, - „Tai jog Romas Balčiūnas pateko į geriausių pasaulio medkirčių dešimtuką yra didelis pasiekimas, nes taškų skirtumai jame yra labai nedideli, o nuo prizinių vietų mūsų šalies atstovą skyrė tikrai nedaug“.

„Visos rungtys tokio lygio čempionate yra nelengvos, bet turbūt sunkiausia yra susitvarkyti su slegiančia įtampa“, - po čempionato kalbėjo aukščiausią rezultatą iš Lietuvos atstovų pasaulio medkirčių čempionatuose pasiekęs Kupiškio miškų urėdijos darbuotojas Romas Balčiūnas.

Lietuvos medkirčių čempionas patikino, kad po dviejų metų Šveicarijoje vyksiančiame čempionate bandys pasiekti dar aukštesnių rezultatų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder