Teniso perliukui - Klaipėdos veterano dovana

Teniso perliukui - Klaipėdos veterano dovana

Klaipėdos teniso patriarchas Adolfas Krizonis, kasmet organizuojantis savo vardu pavadintą turnyrą, nusprendė pereinamąją nugalėtojo taurę padovanoti perspektyviam Klaipėdos tenisininkui Edui Butvilui. "Ši taurė daug metų keliavo iš rankų į rankas, tačiau nusprendžiau, kad visam laikui ji turi atitekti perspektyviam klaipėdiečiui. Jis to tikrai nusipelnė. Tikiu, kad tai mūsų teniso ateitis, galinti žibėti ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje", - "Vakarų ekspresui" sakė A. Krizonis.

Išties E. Butvilas skina vieną po kito laurus įvairiuose užsienio šalių teniso turnyruose. Be to, spalio mėnesį 15-metis klaipėdietis rungėsi tarp vyrų 16-ajame Adolfo Krizonio turnyre, finansuojamame Savivaldybės projekto "Sportas visiems" lėšomis, ir sugebėjo triumfuoti.

Kiekvienais metais į šį turnyrą susirenka vis daugiau teniso mylėtojų ne tik iš Klaipėdos, bet ir įvairių Lietuvos miestų. Apie šio turnyro rezultatus jau rašėme portale VE.lt.

"Šią taurę man prieš 16 metų įteikė amžinatilsį Klaipėdos sporto komiteto pirmininkas Jonas Kiseliovas. Tuomet minėta taurė buvo įteikta mano 70-mečio proga. Man dabar 86-eri. Ant taurės yra išgraviruoti visų nugalėtojų vardai. Taurė vienerius metus buvo net Kaliningrade. Klaipėdos savivaldybės atstovai man prižadėjo įsteigti naują taurę, tad šią istorinę taurę nusprendžiau padovanoti Edui Butvilui. Juk jam tik penkiolika metų, o jau ant menčių guldo vyrus. Ateityje mes galime sulaukti tokios žvaigždės kaip Ričardas Berankis. Tuo labai tikiu ir iš širdies linkiu", - sakė A. Krizonis.

Jis teigė, kad kitąmet jo organizuojamas turnyras pakeis vietą.

"Turnyrą organizavome šalia Skulptūrų parko esančiame lauko teniso aikštyne, K. Donelaičio g. 6A. Tačiau esu nepatenkintas šio aikštyno būkle - nei rūbinių, nei šilto vandens, nei jokių patogumų. Man jau gėda šiame aikštyne organizuoti savo vardo turnyrą. Negalima tyčiotis iš dalyvių. Aš nusprendžiau ir paprašiau Klaipėdos teniso akademijos vadovybės, kad kitąmet turnyras vyktų Klaipėdos dviračių treko teniso aikštyne arba Šilutės plente esančioje teniso arenoje. Tikiu, kad kitąmet bus pulkai dalyvių, nes bus kur kas geresnės sąlygos", - pabrėžė 86-erių teniso patriarchas.

Anot jo, jau viskas yra sutarta.

"Dabar sutartis yra sudaryta su broliukais Dariumi ir Raimundu Griciais. Kyla klausimas - kokia sutartis? Atsakau: žodinė. Mano amžiaus žmogui ir sporto mylėtojui žodis yra brangesnis už parašus popieriuje. Žodis man yra mirtinas dalykas", - akcentavo A. Krizonis.

Be to, jis išreiškė viltį, kad šalia Klaipėdos skulptūrų parko esantis teniso aikštynas bus iš pagrindų rekonstruotas ir teniso mėgėjai bei profesionalai galės treniruotis tinkamomis sąlygomis.

"Tikiu, kad naujieji savininkai atsižvelgs į teniso entuziastų viltis ir imsis konkrečių veiksmų", - kalbėjo A. Krizonis.

Jis teigė, jei aikštynas ateityje bus rekonstruotas, neatmetama galimybė, kad turnyras galėtų vėl būti organizuojamas šioje vietoje.

"Turnyras tradiciškai vyksta rugsėjo mėnesį. Jau aišku, kad kitąmet jis vyks Klaipėdos dviračių treko teniso aikštyne arba Šilutės plente esančioje teniso arenoje, o kaip bus po kelerių metų - matysime", - sakė A. Krizonis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder