"Thunder" nustūmė čempionus ant prarajos krašto

"Thunder" nustūmė čempionus ant prarajos krašto

„Golden State Warriors“ visą sezoną nebuvo pralaimėjusi dvejų rungtynių iš eilės. Juo labiau sutriuškinta du kartus iš eilės. Oklahomos „Thunder“ padarė būtent tai ir atsidūrė per žingsnį nuo NBA finalo.

Russellas Westbrookas surinko trigubą dublį, dar penki žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių ir „Thunder“ 118:94 (30:26, 42:27, 22:29, 24:12) sumindė „Warriors“. NBA Vakarų konferencijos finale Oklahomos krepšininkai pirmauja 3-1 ir penktąsias serijos rungtynes žais Oklande.

 

Oklahomos ekipa konferencijos pusfinalyje eliminavo 67 pergales reguliariajame sezone iškovojusią San Antonijaus „Spurs“, o dabar yra pasiruošusi tą patį padaryti su geriausia istorijoje reguliariojo sezono ekipa, kuri iškovojo 73 laimėjimus.

NBA istorija yra palanki komandoms, kurios konferencijos finale pirmauja 3-1. Per visą lygos istoriją tokiais atvejais pirmaujančios komandos laimėjo 37 iš 39 serijų.

„Thunder“ į pergalę vedė pirmą trigubą dublį atkrintamosiose varžybose surinkęs Westbrookas, kuris pelnė 36 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Reguliariajame sezone jis buvo surinkęs 18 trigubų dublių.

„Warriors“ nė karto šį sezoną nebuvo pralaimėję dvejų rungtynių iš eilės, tačiau antrą dvikovą paeiliui per du kėlinius praleido 72 taškus ir jau įpusėjus mačui atsiliko 19 taškų skirtumu.

Trečiajame kėlinyje Klay Thompsonas pelnė 19 taškų iš eilės ir priartino „Warriors“ iki 74:80, tačiau jis nesulaukė ryškesnės pagalbos iš Stepheno Curry, kuris pro šalį metė vieną metimą po kito, ir „Thunder“ atsitiesė bei susigrąžino dviženklę persvarą (94:82).

Ketvirtą kėlinį Thompsonas pradėjo dar vienu tritaškiu, taip sumažindamas atsilikimą iki vienženklio skaičiaus (85:94), tačiau tai buvo paskutinis toks kartas rungtynėse.

17 taškų pelnęs ir abejose aikštės pusėse spindėjęs Andre Robersonas netrukus pataikė tritaškį ir šeimininkų persvara išaugo iki 101:85, o kai rezultatas po Westbrooko tritaškio tapo triuškinantis (114:91), Steve'as Kerras nusprendė pasodinti ant suolo visus savo starto penketo žaidėjus.

Oklando ekipa be Thompsono nesulaukė ryškesnio kitų žaidėjų indėlio. Curry pataikė vos 6 metimus iš 20, o Draymondas Greenas – tik 1 iš 7. Pastarojo +/- rodiklis buvo net -30 – blogiausias komandoje.

Tai buvo antros iš eilės prastos Greeno rungtynės. Dvikovoje prieš tai jis taip pat pelnė tik 6 taškus ir pataikė vos 1 metimą iš 9.

„Tai nėra įprasta Draymondui, kuris po prastų rungtynių paprastai sužaisdavo labai gerai. Tai galima pasakyti ir apie visą mūsų komandą. Taip dabar neįvyko, bet geros naujienos yra tai, kad dabar vykstame namo, kur paprastai žaidžiame labai gerai, ir ten reikės laimėti vienas rungtynes“, – po dvikovos kalbėjo „Warriors“ strategas Steve'as Kerras.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 36 (11 rez. perd., 11 atk. kam.), Kevinas Durantas 26 (11 atk. kam.), Andre Robersonas (12 atk. kam., 5 per. kam.) ir Serge'as Ibaka po 17, Stevenas Adamas 11, Dionas Waitersas 10.

„Warriors“: Klay Thompsonas 26, Stephenas Curry 19 (2/10 trit.), Harrisonas Barnesas 11.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder