Tyrėjai: „Liverpool“ žaidė sutartas Čempionų lygos rungtynes

Tyrėjai: „Liverpool“ žaidė sutartas Čempionų lygos rungtynes

Anglijos futbolo klubo „Liverpool“ 2009 metų Čempionų lygos rungtynes prieš Vengrijos „Debrecen“ buvo vienos iš 380 sutartų rungtynių Europoje, teigia Europos Sąjungos tyrėjai.

Kaip rodo pirmadienį vakare paviešinti „Europolo“, Europos Sąjungos kriminalinės tarnybos duomenys, kuriais remiasi Danijos laikraštis „Ekstra Bladet“, vienas garsiausių Anglijos „Priemier“ lygos klubų galimai žaidė sutartas Čempionų lygos grupės rungtynes prieš Vengrijos klubą „Debrecen“.

Kaip praneša britų „The Daily Telegraph“, „Liverpool“, šiuo metu užimančio 7 vietą „Priemier“ lygoje, žaidėjai ir atstovai neigia net ir mažiausiai korupcijos tikimybę. „Su „Liverpool“ klubu nesusisiekė nei „Europolas“, nei UEFA atstovai“, – pirmadienį vakare teigė klubo atstovas spaudai.

Danų žurnalistai, kurie remiasi šaltiniais „Europole“, teigia, kad „Liverpool“ ir „Debrecen“ susitikimas yra vienas iš dviejų sutartų Čempionų lygos rungtynių.

Priduriama, kad šis susitikimas minimas ir olandų autorių studijoje apie futbolo korupciją.

„Ekstra Bladet“ teigia, kad sutartų rungtynių organizatoriai siekė, kad per rungtynes „Liverpool“ pelnytų bent 3 įvarčius – deja tai nepavyko. Kaip įkalčiai teisme naudojamos SMS, kuriose skundžiamasi ir stebimasi, kaip šiai komandai nepavyko pasižymėti daugiau nei vieną kartą.

Anksčiau Vokietijos policija nustatė, kad „Debrecen“ jau buvo 3:4 pralošusi sutartas Čempionų lygos rungtynes Italijos klubui „Fiorentina“. Tuomet teigta, kad sutartas rungtynes organizavo nusikalstama grupuotė iš Kroatijos.

Vengrijos klubo vartininkui Vukasinui Poleksiciui UEFA skyrė 2 metų diskvalifikaciją už tai, jog jis neprasitarė apie sutartas rungtynes.

Anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, jog per pusantrų metų tyrimą paaiškėjo, kad nusikaltėliai per šį laikotarpį susišlavė 8 milijonus eurų, iš kurių du išdalino savo bendrininkams. Didžiausia išmoka vienam asmeniui – 140 tūkst. eurų.

„Europolo“ duomenimis, Azijoje įsikūręs bei nusikalstama veikla užsiimantis sindikatas bendradarbiauja su 15 Europos šalių nusikaltėliais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder