V. Jeriomenka: vis dar tikiu, kad spėsime sužaisti visą čempionatą

V. Jeriomenka: vis dar tikiu, kad spėsime sužaisti visą čempionatą

Nuo „atsibodo“ iki „išprotėsiu“ – tokius atsakymus dažniausiai pateikia pasaulio sportininkai, paklausti apie priverstinį karantiną. Neabejotinai, panašių atsakymų galėtumėm sulaukti ir iš mūsų šalies profesionalaus sporto atstovų, o šiuo konkrečiu atveju – futbolininkų. Tad ką daryti, kad gyvenimas taptų paprastesnis?

„Labai svarbu nusistatyti režimą ir jo laikytis dar griežčiau nei gyvenant įprastu ritmu. Dabar turime daugiau laisvo laiko, kurį galime panaudoti savo naudai“, – mintimis apie savikontrolę dalijosi „Riterių“ saugas Valentinas Jeriomenka.

– Kuris laikas pasikeitus gyvenimo ritmui buvo pats sunkiausias?

– Per pirmas dvi savaites pernelyg to pasikeitusio gyvenimo nesijautė. Tiesiog reikėjo palaikyti sportinę formą ir prisižiūrėti sveikatą. Kai prasidėjo trečia savaitė ir pratęsė karantiną, tapo gerokai sunkiau. Apskritai labiausiai slegiantis dalykas – nežinomybė, kada visa tai baigsis.

– Kokių naujų veiklų atradote karantino metu?

– Tiek laisvo laiko, kad neperžiūrėjau nė vieno serialo (šypsosi). Rimtai kalbant, perskaičiau porą knygų, pažiūrėjau keletą filmų, kuriuos seniai turėjau norų sąraše. Taip pat pradėjau domėtis webinarais, kurių anksčiau išvis nežiūrėdavau.

– Ar dabartinė dienos rutina panaši į ikisezoninę?

– Dieną planuoju taip pat. Ryte sportuoju, po pietų – laikas sau, o vakare laukia antra treniruotė.

– Gali ši pandemija prisidėti prie daugumos fizinės formos pagerėjimo?

– Sunku pasakyti, nes norint gerinti fizines savybes, reikalinga didžiulė vidinė motyvacija. O tokie dalykai priklauso nuo kiekvieno žaidėjo individualiai. Kitas svarbus faktas, kad tokios treniruotės komandinių treniruočių niekada nepakeis.

– Kiek pozityvo galima įžvelgti taip susiklosčiusioje situacijoje?

– Pozityvo ieškoti galima nebent iš globalinės pasaulio pusės (šypsosi). Žmonėms atsirado laiko pagalvoti, ar jie gyvenime daro tikrai tai, ką nori, gali daugiau laiko praleisti su šeimomis, gamtoje, taip pat, esant poreikiui, gali pailsėti nuo kitų žmonių.

– Kokią įtaką komandai, žaidėjams turės nukelta UEFA Europos lygos atranka?

– Abejoju, ar įmanoma į šį klausimą šiandien atsakyti. Juk niekas nežino, kada ji prasidės. Svarbiausia bus laiku įgyti gerą sportinę formą.

– Beveik neabejojama, kad A lygos čempionatas bus sutrumpintas. Jei būtų jūsų valia, kokia sistema jis turėtų vykti?

– Vis dar tikiu, kad spėsime sužaisti visą čempionatą. Šešių ratų sistema.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder