Valdas Vasylius lieka Klaipėdos "Neptūne"

Valdas Vasylius lieka Klaipėdos "Neptūne"

Klaipėdos "Neptūno" klubo vadovybei pavyko išsaugoti vieną iš praėjusio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono bronzinės ekipos lyderių - Valdą Vasylių. Su šiuo 29-erių tiek lengvojo, tiek sunkiojo krašto puolėjo pozicijose galinčiu rungtyniauti žaidėju sutartis sudaryta dar vienam sezonui.

Iš Klaipėdos kilęs krepšininkas 2012-2013 metų sezoną pradėjo Valdemaro Chomičiaus treniruojame Dnepropetrovsko "Dnipro" klube, tačiau galiausiai gruodį nusprendė grįžti į gimtąjį pajūrį ir apsivilkti "Neptūno" marškinėlius. Jis daug prisidėjo, kad "Neptūnas" pirmą kartą klubo istorijoje iškovotų LKL bronzos medalius.

"Visur gerai, bet namuose geriausia. "Neptūnas" visada buvo ir bus mano gimtojo miesto ekipa. Krepšinis - mano hobis, darbas ir malonumas viename", - ne kartą yra sakęs V. Vasylius.

Pasak jo, apsisprendimą likti "Neptūne" lėmė ne tik geros sąlygos, bet ir tai, kad komanda vėl žais VTB Vieningoje lygoje bei galės pasisemti patirties Europos taurės turnyre.

"Norėjau žaisti šiuose turnyruose. Nereikės niekur vykti, šalia bus ir mano šeima bei draugai. Tai tik pliusai“, – aiškino V. Vasylius, kuris "Neptūno" marškinėlius vilkės jau ketvirtą sezoną. Jis šioje komandoje žaidė 2008-2009, 2010-2011 metais bei pernai.

Per savo karjerą jis dar rungtyniavo Vloclaveko „Anwil“, Kėdainių „Nevėžio“, Samaros „Krasnie Krilya“, „Šiaulių“ bei Dnepropetrovsko „Dnipro“ ekipose.

Tiesa, V. Vasylius daug patirties įgavo JAV. Į šią šalį jis išvyko vos 17-os. Ten baigė baigti vidurinę mokyklą (11 ir 12 klasę). Vėliau rungtyniavau Old Dominion universitete (NCAA).

"Treneris manimi pasitikėjo, gaudavau daug laiko žaisti. Universitete pamačiau, koks yra gyvenimas be tėvų. Tai mane užgrūdino", - pasakojo žaidėjas.

Praėjusį sezoną LKL pirmenybėse Valdas Vasylius vidutiniškai rinkdavo po 10,3 taško, atkovodavo po 4 kamuolius bei atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

VTB Vieningosios lygos turnyre jam sekėsi dar geriau – rinkdavo po 15,8 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Priminsime, kad "Neptūnas" prieš kelias dienas sudarė kontraktus su Deividu Makliuru (David McClure), Mariumi Runkausku, Simu Galdiku ir Arvydu Eitutavičiumi, taip pat turi galiojančias sutartis su Vytautu Šarakausku ir Mindaugu Girdžiūnu. Komandą ateinantį sezoną ir toliau treniruos Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius.

Neptūniečiai treniruočių procesą planuoja pradėti nuo rugpjūčio 19 dienos.

Vizitinė kortelė

Gimimo data: 1983 09 03.
Gimtasis miestas: Klaipėda.
Ūgis: 203 cm.
Svoris: 100 kg.
Pozicija: puolėjas.
Išsilavinimas: aukštasis universitetinis, JAV universitete įgytas rinkodaros bakalauras.
Pirmasis treneris: Povilas Jefišovas.
Pirmasis klubas: Klaipėdos "Nafta-Uni-Laivitė" (2001 m.)
Kur žaidė: "Nafta-Uni-Laivitė" (NKL), Old Dominion universitetas (JAV), Vloclaveko "Anwil" (Lenkija), Samaros "Krasnyje Krylja" (Rusija), Dnepropetrovsko "Dnipro" (Ukraina), Kėdainių "Nevėžis" (LKL), Klaipėdos "Neptūnas" (LKL), Šiaulių "Šiauliai" (LKL).
Pravardė tarp komandos narių: Vasia.
Rezultatyviausios rungtynės: rungtyniaudamas JAV pelnė 44 taškus.
Talentingiausias krepšininkas: Draženas Petrovičius.
Mėgstamiausias patiekalas: vištiena su makaronais.
Gyvenimo kredo: "Visada siek maksimumo."
Kino filmas, palikęs didžiausią įspūdį: "Gladiatorius".
Mėgstamiausia muzikos grupė ar atlikėjas: "Linkin Park".
Gyvenimo žygdarbis, sukėlęs daugiausiai adrenalino: žygis prie altoriaus.
Niekada neišdrįstų... Šokti su parašiutu iš lėktuvo ar giliai nerti į ežero ar jūros dugną, kadangi nemoka plaukti.
Didžiausia su krepšiniu susijusi svajonė: išmėginti jėgas kurioje nors Eurolygos komandoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder