"Viesulo" taurės turnyre - klaipėdiečių triumfas

"Viesulo" taurės turnyre - klaipėdiečių triumfas

Pirmosios Melnragės paplūdimyje tris dienas vyko tarptautinis vaikų paplūdimio rankinio turnyras "Viesulo taurė 2019". Šįkart tradiciniame turnyre dalyvavo net 34 komandos - 11 mergaičių ir 23 berniukų. Iš viso buvo žaidžiamos net 109 rungtynės.

Dalyviai varžėsi penkiose amžiaus grupėse, o Klaipėdos "Viesulo" sporto centro komandos iškovojo šešis medalius - du aukso, tris sidabro ir vieną bronzos.

Po dvi klaipėdiečių 2004-2005 metais gimusių mergaičių ir berniukų komandas varžėsi finale, 2006-2007 metais gimę "Viesulo" berniukai liko antri, 2007-2008 metais gimę berniukai - treti.

"Viesulo" sporto centro direktorius Edmundas Klimas pasidžiaugė, kad paplūdimio rankinio turnyras "Viesulo taurė" vyksta jau daugiau nei dešimtmetį.

"Tai puiki tradicija, kasmet suburianti maždaug 30 Lietuvos ir užsienio šalių rankinio komandų. Šiemet prisijungė komandos iš Vokietijos ir Baltarusijos. Turnyro geografija plečiasi ir net netilpo visi norintys, nors ir buvo žaidžiama trijose aikštėse. Džiugu, kad gražias paplūdimio rankinio tradicijas tęsia vienas šio turnyro sumanytojų "Viesulo" sporto centro treneris Vidmantas Toliušis, taip pat ir kiti "Viesulo" sporto centre dirbantys rankinio treneriai. Jie daro viską, kad šis turnyras mūsų svečiams būtų kuo patrauklesnis", - džiaugėsi E. Klimas.

"Viesulo" sporto centro vadovo teigimu, tokia graži tradicija Klaipėdos paplūdimyje organizuoti rankinio turnyrus gali tapti Lietuvos vaikų rankinio vizitine kortele.

"Kartu yra derinamos sporto stovyklos ir varžybos. Panašūs turnyrai atskleidžia mūsų trenerių organizuotumą, kūrybiškumą ir aukštą lygį", - pasidžiaugė "Viesulo" sporto centro vadovas.

V. Toliušis teigė, kad daug žiūrovų dėmesio sulaukė ne tik vaikų turnyro kovos, bet Lietuvos U-17 ir U-19 merginų ir vaikinų paplūdimio rankinio rinktinių parodomosios rungtynės ir vaikų komandų trenerių dvikovos.

"Tai buvo pačios gražiausios turnyro rungtynės, kurių tikslas ir buvo perteikti turnyro jauniesiems dalyviams visą paplūdimio rankinio žavesį. Turnyro dalyviams buvo ir daugiau pramogų: visiems turnyro dalyviams du vakarus buvo organizuotas pasiplaukiojimas laivu po uosto akvatoriją, Vokietijos ir Baltarusijos komandos keliavo į pažintinę ekskursiją po Kuršių neriją. Smagu, kad Minsko, Plaueno, Vilniaus, Molėtų, Elektrėnų, Zarasų, Pasvalio komandos ne tik dalyvavo turnyre, bet ir nuostabiausiame Lietuvos mieste organizavo 5-7 dienų sporto ir poilsio stovyklas", - pasakojo V. Toliušis.

Šis vaikų turnyras buvo vienas iš trijų "Paplūdimio rankinio festivalis" projekto renginių.

"Šio turnyro be Klaipėdos miesto finansinės pagalbos, kuri sudarė didžiąją dalį renginio biudžeto, nebūtų. Didelė padėka Klaipėdos miestui, "Viesulo" sporto centrui, AB "Smiltynės perkėla", UAB "Ecoservice Klaipėda" ir visai miesto rankinio bendruomenei, prisidėjusiai prie sėkmingo renginio organizavimo", - pabrėžė V. Toliušis.

Jo teigimu, kitąmet į šį turnyrą norėtųsi priimti dar daugiau komandų, tad planuojama įrengti ir ketvirtąją aikštę arba turnyrą pratęsti iki keturių dienų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder