Vlado Knašiaus krepšinio mokyklai vadovaus vilnietis?

Vlado Knašiaus krepšinio mokyklai vadovaus vilnietis?

Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklai gali vadovauti ne žmogus iš Klaipėdos, o specialiai dėl šio darbo į Lietuvos pajūrį pasiruošęs atvykti vilnietis.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, tarp kandidatų į šį Klaipėdos savivaldybės skelbtą konkursą pateikusių visus dokumentus yra du žmonės ir abu jie iš Vilniaus.

Trečias kartas

Konkursas į Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos direktoriaus postą buvo skelbtas jau trečią kartą.

Per šiuos kartus norinčiųjų vadovauti Vlado Knašiaus krepšinio mokyklai buvo per dešimt žmonių, tačiau iki šiol daugelis nepateikdavo visų reikiamų dokumentų.

Vienas iš konkurso reikalavimų - Vilniuje išsilaikyti nustatytų vadovavimo švietimo įstaigai kompetencijų testą. Būtent šio testo ir neišsilaikė būrys klaipėdiečių.

Ir trečią kartą iki konkurso dokumentų pateikimo pabaigos buvo užsiregistravę trys klaipėdiečiai, tačiau galiausiai jie nepateikė minėtojo testo dokumento.

Taigi, Klaipėdos jaunųjų krepšininkų ugdymui gali vadovauti vilnietis. Abu kandidatai turės pristatyti savo viziją, strategiją, planą ir atsakinėti į komisijos užduodamus klausimus. Jei kuris nors vienas iš jų bus tinkamas - jau sausio mėnesio pabaigoje galės pradėti vadovauti Vlado Knašiaus krepšinio mokyklai.

Priminsime, kad Vlado Knašiaus krepšinio mokyklai nuo 1998 m. gruodžio 1 dienos iki 2016 metų iki birželio 30 dienos vadovavo Stasys Kaupys. Jis darbo sutartį paprašė nutraukti šalių sutarimu. 67-erių krepšinio specialistui S. Kaupiui išmokėta 6 mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka - 5 889,24 Eur (neatskaičius mokesčių) ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas - 2 508,82 Eur (neatskaičius mokesčių).

"Nusibodo kovoti su krepšinio priešais", - pasiteiravus apie išėjimo priežastis, su šypsena veide birželio mėnesio pradžioje "Vakarų ekspresui" sakė S. Kaupys.

Netrukus jis pridūrė: "Ateina laikas, kai gyvenime reikia kažką keisti. Išeinu savo sprendimu. Jėgų ir energijos yra, tačiau gyvenime norisi permainų. Išeinu be pykčių."

Lengvaatlečiai - be nuolatinio vadovo

Taip pat buvo paskalbtas konkursas ir į Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos direktoriaus postą, tačiau nė vienas iš šešių užsiregistravusių kandidatų iki vakar dienos nepateikė visų reikiamų dokumentų. Taigi, konkursas yra stabdomas ir artimiausiu metu turėtų būti skelbiamas pakartotinis konkursas.

Kol kas laikinai direktorės pareigas eina Raimonda Murašovienė.

Jau rašėme, kad BĮ Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklai trejus metus vadovavusi Asta Dirgėlienė savo noru pakeitė sporto įstaigą - nuo 2017 metų sausio 2 dienos eina "Gintaro" sporto centro vadovės pareigas. Į šią vietą ji laimėjo konkursą. Prieš tai "Gintaro" sporto centro vadovo pareigas ėjęs Vytautas Valentinas Šeputis nusprendė iš darbo išeiti abipusiu sutarimu.

Primename, kad nuo 2017 metų nebeliko Kūno kultūros ir rekreacijos centro, tačiau įkurta nauja įstaiga - Klaipėdos sporto bazių valdymo centras. Klaipėdos sporto bazių valdymo centro vadovu konkurso būdu išrinktas Marius Junokas, anksčiau vadovavęs Kūno kultūros ir rekreacijos centrui. Jo pavaduotoju paskirtas Algis Kazlauskas, prieš trejus metus vadovavęs Klaipėdos lengvosios atletikos maniežui.

Klaipėdos sporto bazių valdymo centras užsiims sporto bazių priežiūra, remontu, tvarkymu bei bus atsakingas už sporto bazių užimtumo efektyvinimą.

"Viesulo" sporto centras nuo šiol bus atsakingas ne tik už sportininkų ugdymą, bet ir perims sporto renginių organizavimo funkciją bei bus atsakingas už Klaipėdos sportininkų namų (sporto muziejaus) veiklą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder