"Žalgirio" sezonas Eurolygoje baigtas pergalinga nata

"Žalgirio" sezonas Eurolygoje baigtas pergalinga nata

Gal tai buvo ir nieko nelemiančios rungtynės, tačiau žiūrovai su Kauno „Žalgirio“ sezonu Eurolygoje atsisveikino plodami atsistoję.

Geriausias per dešimtmetį pasirodymas tarptautinėje arenoje baigėsi po „Top 16“, bet padovanojęs pakankamai gražių akimirkų.

Paskutinėse E grupės rungtynėse kauniečiai 90:81 (26:25, 24:20, 16:18, 24:18) nugalėjo Bambergo „Brose Baskets“ ir sezoną baigia iškovoję 14 pergalių bei patyrę 10 pralaimėjimų. Tai – geriausias rezultatas nuo 1999 metų.

Nepaisant nieko nelėmusių rungtynių, „Žalgirio“ arenoje rungtynes stebėjo beveik 12 tūkst. žiūrovų, kurie sulaukė vokiečių klubo trenerio komplimentų.

„Labai gerbiu Kauno fanus, jiems šis sezonas buvo sunkus, o šios rungtynės neturėjo didelės reikšmės turnyrinėje lentelėje, bet žiūrovai arenoje sukūrė nuostabią atmosferą“, – sakė Chrisas Flemingas.

Kšištofas Lavrinovičius pelnė 20 taškų ir sužaidė rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje šį sezoną, o „Žalgiris“ baudos aikštelėje pranoko varžovus.

Kauniečiai pataikė 76 proc. metimų iš artimų distancijų (19/25), o Vokietijos klubo krepšininkai realizavo tik 57 proc. tokių metimų (16/28).

Rezultatyviausias sezono rungtynes Eurolygoje sužaidė ir 9 taškus pelnęs Adas Juškevičius.

Lemiamą persvarą „Žalgiris“ įgijo ketvirtojo kėlinio pradžioje. Iš pradžių Darjušas Lavrinovičius pataikė du dvitaškius, Juškevičius pridėjo tritaškį, o po Kšištofo dviejų taškų kauniečiai atitrūko 75:64 (34 min.).

„Brose Baskets“ kelis kartus sumažino atsilikimą iki šešių taškų, o paskutinę minutę po tritaškio priartėjo iki 81:85, bet taiklūs Marko Popovičiaus baudų metimai įtvirtino „Žalgirio“ pergalę.

Prie pergalės 12 taškų prisidėjęs Popovičius rezultatyviausių visų laikų Eurolygos krepšininkų sąraše iš 27 vietos šoktelėjo į 25-tą. Kroatas aplenkė Mirsadą Turkčaną, Mikhalį Kakiouzį, Drew Nicholasą ir Felipe Reyesą.

„Žalgiris“: Kšištofas Lavrinovičius 20 (6/7 dvitaškių, 8 atk. kam.), Mindaugas Kuzminskas 13 (9 atk. kam.), Marko Popovičius 12 (1/5 tritaškių, 6 rez. perd.), Rimantas Kaukėnas 12, Vytenis Lipkevičius 9.

„Brose Baskets“: Antonas Gavelis 20, Casey Jacobsenas 14 (4/5 tritaškių), Boštjanas Nachbaras 14, Andrew Ogilvy 13.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder