Žydrūnas Ilgauskas – visų laikų geriausias "Cavaliers" vidurio puolėjas

Žydrūnas Ilgauskas – visų laikų geriausias "Cavaliers" vidurio puolėjas

JAV tinklalapis „Yahoo Sports“ sudarė simbolinį visų laikų geriausią Klivlando „Cavaliers“ komandos startinį penketą, kuriame atsidūrė ir lietuvis Žydrūnas Ilgauskas.

40-metis 221 cm ūgio krepšininkas tapo geriausiu ekipos vidurio puolėju.

„Klivlande Ilgauskas buvo lyg Billas Waltonas, tik be MVP titulo ir dviejų NBA čempionų žiedų. Jis buvo aukštas žaidėjas su trapiais kaulais. Po stresinio kaulų lūžio daug kas netikėjo, jog Ilgauskas grįš į aikštelę, bet aukštaūgis nepasidavė, priėmė teisingus sprendimus bei vėl galėjo sėkmingai žaisti.

Vidurio puolėjas daug dirbo, bet niekada nelaimėjo NBA čempionų titulo. Jo statistika nebuvo itin išskirtinė (vid. po 13,8 taško ir po 7,7 atkovoto kamuolio), tačiau jis vis tiek yra pats geriausias „centras“ „Cavaliers“ istorijoje“, – teigia tinklalapio apžvalgininkas.

Ilgauskas „Cavaliers“ gretose rungtyniavo nuo 1996 metų iki 2010 metų. Lietuvio 11 numeriu pažymėti marškinėliai yra iškelti į Klivlando „Quicken Loans Arena“ arenos palubes.

Į simbolinį penketą taip pat pateko trys žaidėjai, kurie yra įamžinti komandos Šlovės muziejuje: Austinas Carras, Markas Price‘as ir Larry Nance‘as. Paskutinis geriausias starto penketo narys yra LeBronas Jamesas, kuris vis dar žaidžia Klivlande.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder