Norite sulieknėti? Susitvarkykite virtuvę ir... mintis

Norite sulieknėti? Susitvarkykite virtuvę ir... mintis

Netvarkinga aplinka sukelia moterims stresą, o kartu - ir pagundą ko nors užvalgyti. Galiausiai jos priauga nereikalingo svorio, kurį sunku numesti. Tokią paralelę nubrėžė Kornelio universiteto (JAV) mokslininkai, atlikę eksperimentą, kuriame dalyvavo 101 moteris.

Eksperimento metu viena grupė moterų nepalaikė tvarkos savo virtuvėje (kriauklėje palikdavo stirtas indų, maisto paketus mesdavo kur pakliuvo ir t. t.), kita grupė šią namų dalį nuolat kruopščiai sutvarkydavo.

Eksperimento organizatoriai tiek vienos, tiek kitos grupės virtuvėse ant stalų padėdavo maisto: traškučių, sausainių, morkų. Moterys šiuos produktus galėjo valgyti kada panorėjusios.

Prieš įeinant į virtuvę, kai kurių moterų buvo prašoma papasakoti apie jų gyvenimo periodą, kai įvykiai buvo suplanuoti ir viskas klojosi sklandžiai.

Kitų moterų buvo prašoma papasakoti apie streso situacijas, kurias joms teko patirti.

Tapo akivaizdu, jog tos moterys, kurios tam tikrą laiką praleisdavo netvarkingoje virtuvėje, bet prieš įeidamos į ją prisimindavo stabilų gyvenimo laikotarpį, kalorijų suvartodavo daugiau negu tos, kurios pasakojo apie įvykius, kurių negalėjo kontroliuoti.

Moterys, kurioms tekdavo pasinerti į prisiminimus apie nestabilų gyvenimo periodą, sėdėdamos švarioje virtuvėje, suvalgydavo dukart daugiau traškučių ir sausainių negu tos, kurios galvojo apie stabilumą.

Tyrėjai padarė išvadą, kad chaosas tiek gyvenime, tiek aplinkoje, supančioje moterį, negatyviai atsiliepia jos svoriui.

Mokslininkai mano, jog gauti rezultatai gali būti pritaikomi ir vyrams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder