Verslininkai šventę iškeitė į paramą vaikams

Verslininkai šventę iškeitė į paramą vaikams

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija, šiais metais mininti 20 metų veiklos sukaktį, pasielgė neįprastai. Verslininkai nusprendė jubiliejaus šventei numatytas lėšas padalinti tiems, kurie rūpinasi sergančiais vaikais.

"Vakarų eksprese" jau buvo rašyta, kad asociacija lapkričio viduryje 10 tūkst. eurų padovanojo vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubui "Smalsučiai". Dar 10 tūkstančių buvo paskirta Klaipėdos vaikų ligoninei.

Trečiadienį verslininkai lankėsi Vaikų ligoninės Hematologijos, nefrologijos ir gastroenterologijos skyriuje, kur apžiūrėjo, kaip panaudota ligoninei skirta parama.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas džiaugėsi įsigyta sudėtingas procedūras mažiesiems ligoniukams palengvinančia medicinine įranga.

Buvo nupirkta procedūrinė kėdė, kurią galima transformuoti į dalinę ar visiškai horizontalią padėtį. Ji skirta naudoti imant kraujo mėginius, leidžiant medikamentus. Taip pat įsigytos dvi automatinės infuzinės tūrinės pompos ir trys procedūroms atlikti skirti multifunkciai staliukai.

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas Vidmantas Dambrauskas juokavo, kad šventiniai valgiai virto mažiesiems pacientams labai svarbia įranga.

"Žiūriu į šiuos daiktus ir matau kepsnius, kuriuos turėjome suvalgyti, gėrimus, kuriuos turėjome išgerti. Visa tai turėjo būti panaudota per vieną vakarą, nesukuriant jokios vertės. Bet vaikai yra svarbiau, visi mes turime vaikų, anūkų. Taigi, suprantame, kad tokia pagalba reikalinga ir nieko nereikėto įtikinėti atsisakyti šventės. Galbūt taip pradedame naują, prasmingą tradiciją", - kalbėjo V. Dambrauskas.

Gydytoja hematologė Audronė Stonkienė sakė, kad vėžiu sergančių vaikučių uostamiestyje palengva mažėja - tai džiuginanti tendencija. Tačiau yra kitų pacientų, kuriems reikalingos įvairios procedūros.

"Klaipėdos vaikų ligoninė modernėja, tuo labai džiaugiamės. Procedūrinis kabinetas dabar yra erdvus, naujas, geros darbo sąlygos mums, medikams. Patogu mažiesiems pacientams ir jų tėvams, kurie pageidauja būti kartu su vaiku, kol atliekamos procedūros", - sakė gydytoja.

V. Žalimo nuomone, džiugu, kad verslas tampa sąmoningesnis ir vis dažniau šventėms ar partnerių dovanoms skirtą biudžetą skiria savo aplinkai: gydymo įstaigoms, bendruomenėms, ne pelno siekiančioms organizacijoms ir panašiai.

"Aukodami, darydami prasmingus darbus, tampame atidesni vienas kitam, atsakingesni ir tiesiog geresni. O tai kuria tvirtą mūsų visuomenės pagrindą", - kalbėjo V. Žalimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder