Įžiebta Klaipėdos kalėdinė eglė: laukia daug kitų šventinių renginių

Įžiebta Klaipėdos kalėdinė eglė: laukia daug kitų šventinių renginių

Šeštadienio vakarą Teatro aikštėje buvo įžiebta uostamiesčio kalėdinė eglė. Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, eglutė papuošta tik lempučių girliandomis, išsaugant natūralų medelio grožį.

Kuklumą akcentavo ir klaipėdiečius sveikinęs meras Vytautas Grubliauskas. Pasak jo, eglė, nors ir nepadabinta ryškiais papuošimais, tviska pati, nes yra tikra ir nuoširdi dovana visiems klaipėdiečiams.

Šiemet savo puoselėtą eglę miestui padovanojo dituviškiai Svetlana ir Igoris Stepanovai.

"Nesivaikome rekordų, neskaičiuojame girliandų kilometrų, bet vertiname tai, kas yra ištiestos rankos atstumu: vertiname šypseną žmogui, kuriam to reikia, šilumą, kuria dalinamės su tais, kuriems jos reikia", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Prieš eglutės įžiebimą Dramos teatro balkone buvo pasekta kalėdinė pasaka apie eglutę.

Eglei įsižiebus nušvito iš piliavietės leisti fejerverkai. Po to savo kūrinius gausiai susirinkusiems miestiečiams dovanojo klaipėdiečių grupė "Royce", taip pat pristačiusi naują legendinės "Kardiofono" dainos "Kalėdų eglutė" versiją.

Klaipėdiečiai noriai fotografavosi prie eglės, vaišinosi karštais gėrimais ir desertais, kuriais prekiauja Teatro aikštėje visą gruodį veikiantys šventiniai nameliai. Beje, šiemet prekybininkai žada pasiūlyti daug kalėdinių suvenyrų su Klaipėdos simbolika.

Dalis žmonių skubėjo važiuoti namo ir senamiesčio gatvelėse buvo susidariusios spūstys.

Be Kalėdų eglės, tuo pačiu metu sužibo ir "Smiltynės perkėlos" keltas. Kaip ir pernai, šiais metais lempučių girliandos įžiebtos ant kelto "Nida", keliančio keleivius Senojoje perkėloje. Taip papuoštas keltas keleivius kels iki pat Trijų karalių.

Laukia daug kitų renginių

Jau rytoj 12 val. Teatro aikštėje vyks prasmingas ir labai svarbus "maltiečių" renginys - labdaros akcija "Maltiečių sriuba". Lėkštei labdaringos sriubos kviečiantys renkantys "maltiečiai" renka aukas, kad galėtų vienišiems, nepritekliuje gyvenantiems senoliams parūpinti karšto maisto.

Kitą šeštadienį, gruodžio 7 d., 17 val. laukia atviros ledo čiuožyklos atidarymas. "Ledo pasaką" pačiūžomis ant ledo kurs Klaipėdos dailiojo čiuožimo klubo "Speigas" auklėtiniai. Vis dėlto organizatoriai perspėja, kad jeigu bus labai nepalankios oro sąlygos, renginio laikas gali būti pakeistas.

Čiuožykla klaipėdiečiams ir miesto svečiams bus atvira kasdien, o savaitgalio vakarais vyks čiuožimo pamokos ir teminiai vakarėliai ant pačiūžų.

Gruodžio 13 d., 18 val., buvusios Šv. Jono bažnyčios vietoje vyks kalėdinis vakaras "Tikroji Kalėdų istorija". Giesmes giedos Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis "Adoremus".

Gruodžio 14 d. 12 val. Teatro aikštėje pakvips žuviene - jau 18 kartą vyks Karinių jūrų pajėgų ir Žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos prieškalėdinis susibūrimas, kuriame susirinkusieji bus vaišinami žuviene ir kareiviška koše.

Gruodžio 15 d. 13 val. Lietuvos verslo kolegija visus pakvies į 7-ąjį labdaringą kalėdinį bėgimą senamiesčio gatvėmis "Padovanok senjorams Kalėdas". Surinktos lėšos bus skirtos Maltos ordino pagalbos tarnybai, besirūpinančiai senoliais.

Gruodžio 31 d. vidurnaktį metus palydės naujametinis fejerverkas. Šiais metais jis bus leidžiamas iš piliavietės. Stebėti jį rekomenduojama Teatro aikštėje ir Danės krantinėse.

Svarbu prisiminti, kad Teatro aikštė dėl žmonių ir aplinkos saugumo visą šventinį laikotarpį yra paskelbta zona be pirotechnikos - naudoti pirotechniką šioje erdvėje yra draudžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder