Kodėl į Klaipėdą atvykstantį G.Lepsą mėgsta Rusijos mafija

Kodėl į Klaipėdą atvykstantį G.Lepsą mėgsta Rusijos mafija

Klaipėdoje vėl koncertuos garsus Rusijos atlikėjas Grigorijus Lepsas. Garsus jis ne tik dėl savo muzikinės veiklos – pasaulis daugiau apie jį sužinojo 2013 metais, kai JAV jam įvedė finansines sankcijas ir uždraudė atvykti į šalį, 2018-aisiais tai padaryti jam uždraudė ir Izraelis.

Visa tai – dėl ryšių su Rusijos mafija. G. Lepsas tarptautinėje žiniasklaidoje ne veltui vadinamas vienu mėgstamiausių mafijos atlikėjų.

Vadinamas kurjeriu

Dainininkas, kaip skelbia JAV saugumas, palaiko ryšius su grupuote „Broliškasis ratas“ (Братский круг). Nuo 2013 metų G. Lepsas JAV negali atlikti finansinių operacijų, įšaldytas jo turtas, esantis JAV. Į šalį įvažiuoti jam taip pat draudžia Didžioji Britanija.

Pasak JAV šaltinių Rusijos kriminaliniame pasaulyje, G. Lepsas atliko kurjerio funkciją – perduodavo pinigus įvairiems asmenims nuo grupuotės lyderių. Pats G. Lepsas bet kokius ryšius su mafija neigia ir sako, kad tai nėra ir nebus įrodyta.

Rusijos dainininkas Lietuvoje populiarus, koncertus rengia dažnai. Paskutinį kartą, 2017 m. Lietuvoje vyko jo 55-mečio pasirodymas, o dabar jis grįžta vėl – koncertas „Siemens“ arenoje planuojamas kovo 19 dieną. Bilietų kainos – nuo 38,5 eurų.

„Neįtikėtina charizma ir energija, tembru ir diapazonu stebinantis balsas, ekspresyvi dainavimo maniera ir gilių minčių kupini tekstai daro G. Lepso kūrybą bei pasirodymus unikalius“, – taip atlikėjas buvo pristatomas 2017-aisiais.

Organizatoriai apie mafiją sako nežinoję

Koncertą organizuoja „Bravo Events“. Organizatoriai teigė neigiamos informacijos apie dainininką nežinoję.

„Mums nėra žinoma, kad G. Lepsas įtrauktas į juoduosius sąrašus ir siejamas su Rusijos mafija. G. Lepso kūrybą vertina daug gerbėjų, kurie ateina į jo koncertus būtent jos ir pasiklausyti“, – rašoma jų atsakyme.

Į klausimą, kieno iniciatyva dainininkas atkeliauja, organizatoriai neatsakė.

Draudžiamų atvykti į šalį asmenų sąrašas, 2019 kovo mėn. duomenys / JAV Finansų departamentas

M. Laurinavičius: tai – grėsmė nacionaliniam saugumui

Vilniaus politikos analizės instituto vyriausiasis analitikas Marius Laurinavičius akcentuoja, kad ryšiai su mafija – labai rimta ir į tai pro pirštus žiūrėti negalima.

„Kai žmogus įtrauktas į JAV sankcijų sąrašą (taip pat – ir Izraelio) dėl ryšių su mafija, ir tokio žmogaus mes neįtraukiame į savo nepageidautinų asmenų sąrašą, tai yra tikroji grėsmė nacionaliniam saugumui. Reiškias mes pro pirštus žiūrime į labai rimtus dalykus. Ryšiai su mafija yra labai labai rimti dalykai“, – akcentuoja M. Laurinavičius.

Pasak jo, nesvarbu, iš kokios šalies toks žmogus kilęs – jeigu jis susijęs su mafija, tai bet kokiu atveju yra grėsmė nacionaliniam saugumui. Ir, pasak eksperto, jeigu JAV į sąrašą asmenį įtraukia už ryšius su mafija, automatiškai tai padaryti turėtų ir Lietuva.

„JAV ne šiaip sau įtraukė jį į sąrašus [...], tam yra įrodymų. O kur garantija, kad jis, atvažiavęs į Lietuvą, irgi nedarys kažko, kas susiję su mafija?“ – retoriškai klausia jis.

Oficialiame koncerto pristatyme organizatoriai rašo, kad pastarieji metai G. Lepsui buvo labai sėkmingi: pernai jis surengė rekordiškai daug koncertų, tapo geidžiamiausiu atlikėju, į kurio koncertus, skirtus dainininko 55 metų jubiliejui, susirinko daugiau nei 30 tūks. gerbėjų, išleido albumą „#KoTuToksRimtas“ (rus. #ТыЧегоТакойСерьезный).

„Keli kūriniai iš šio albumo iš karto užkopė į klausomiausių dainų sąrašus. G. Lepsas nebijo eksperimentuoti, drąsiai imasi naujų projektų ir atlieka dainas su jaunos kartos atstovais“, – rašoma pristatyme.

G. Lepsas yra ir vienas mėgstamiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino dainininkų. Atlikėjas jį rėmė per rinkimus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder