Šiemet Klaipėdoje atsiras išmanieji šviesoforai

Šiemet Klaipėdoje atsiras išmanieji šviesoforai

Statybos nestoja. Mieste ir šalia Klaipėdos dygsta nauji kvartalai, atnaujinamos gatvės, senų daugiabučių kiemai, ir visur reikia įrengti apšvietimo infrastruktūrą. Klaipėdos miesto savivaldybės kontroliuojama bendrovė "Gatvių apšvietimas" skelbia, kad darbų sezonas jau prasidėjo.

Vykdomi laimėti rangos konkursai, pasirašomos naujos sutartys, o dirbti šiemet teks maksimaliomis apsukomis: reikės priimti daugiau darbuotojų ir įsigyti naujos technikos.

Daugiau šviesos

Sprendžiant pagal UAB "Gatvių apšvietimas" laimėtus konkursus, šiemet nušvis Joniškės ir Šienpjovių gatvės, Danės g. ir Laivų skersgatvio kiemai. Bus tęsiami darbai Tilžės g. ir Šilutės plento sankirtoje. O ilgoje Taikos prospekto atkarpoje nuo "Akropolio" iki "Avitelos" seni šviestuvai bus pakeisti naujais.

"Gatvių apšvietimui naudojamos senos kartos lempos vidutiniškai tarnauja dvejus metus. O LED šviestuvai tarnauja kelis kartus ilgiau. Be to, jos sunaudoja nuo 30 iki 50 procentų mažiau elektros energijos", - pasakojo Dainius Petrauskas, UAB "Gatvių apšvietimas" Apšvietimo valdymo skyriaus vadovas.

Pasak bendrovės specialistų, visuose projektuose numatyta įrengti tik naujos kartos LED apšvietimo sistemas. Taip pat ir atnaujinti senąsias: šiemet skirtingose uostamiesčio vietose, daugiausia ten, kur į mokyklą eina vaikai ar didesnis pėsčiųjų eismas, daugiau kaip 250 senos kartos šviestuvų bus pakeisti LED.

Šviesoforai stebės transporto srautus

Atnaujinus Tilžės gatvės ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukciją - pertvarkant ją į keturšalę šviesoforais reguliuojamą sankryžą, eismą reguliuos išmanieji šviesoforai. Radarų pagalba bus detektuojami transporto srautai, pagal poreikį valdomas transporto pravažiavimo intensyvumas.

"Iki šiol šviesoforus suprogramuodavome ciklais, kai vienodais intervalais tam tikrą laiką šviečia viena ar kita spalva. Tačiau naujausi šviesoforai turi įrenginį, veikiantį radaro principu. Jis mato ir suskaičiuoja, kiek mašinų susikaupia sankryžoje, ir pats autonomiškai gali nustatyti didžiausio pralaidumo ciklą", - pasakojo Egidijus Kivilis, UAB "Gatvių apšvietimas" Eismo valdymo skyriaus vadovas.

Beje, ir kitose miesto sankryžose jau stebimas eismo intensyvumas - prie šviesoforų įrengta 19 vaizdo stebėjimo kamerų.

"Kol kas vaizdo kameromis stebime, ar šviesoforai veikia tinkamai. O kai bus sureguliuoti teisiniai formalumai, šiomis kameromis bus galima realiu laiku matyti ir stebėti eismo srautus, fiksuoti eismo įvykius", - naujovės naudą aiškino E. Kivilis.

Komentaras

Vaidas RAMANAUSKAS, UAB "Gatvių apšvietimas" laikinasis generalinis direktorius
Galiu konstatuoti, kad po sudėtingesnės metų pradžios įmonė toliau sėkmingai vykdo savo ūkinę veiklą. Atlikome įmonės valdymo optimizavimą.

Įmonė yra finansiškai stabili. Matau, kad darbuotojai yra savo srities specialistai, nebijo iššūkių, siūlo ir imasi naujų projektų. Įsigilinau į situaciją ir galiu užtikrinti, kad visus įsipareigojimus vykdysime laiku ir kokybiškai.

Tikslai šiems metams aiškūs: daug daugiau miesto gatvėse ekonomiškesnio LED apšvietimo, greitesnis techninių sąlygų išdavimas, nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų saugumo lygio gerinimas, tinkamas projektų vykdymas, inovacijų diegimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder