Mirė Klaipėdos dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas

Mirė Klaipėdos dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas

Verbų sekmadienio rytą mirė Klaipėdos dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas.

Mirusį savo lovoje G. Pranckūną šįryt rado žmona, norėjusi tradiciškai pažadinti vyrą su verbomis. Penktadienį Klaipėdos dramos teatro vadovas dar dalyvavo Auksinių kryžių įteikimo ceremonijoje Kaune ir džiūgavo dėl aktoriaus Kęstučio Macijausko, pelniusio šį aukščiausią scenos žmonių apdovanojimą už antraplanį vaidmenį. Vakar G. Pranckūnas su Tarptautine teatro diena sveikino savo kolektyvą Klaipėdoje, tačiau šventėje Žvejų rūmuose neužsibuvo. Pasak Klaipėdos dramos teatro darbuotojų, vadovas atrodė linksmas ir žvalus, sveikata nesiskundė.

Šių metų sausio 2 d. G. Pranckūnui sukako 71-eri metai. Klaipėdos dramos teatrui jis vadovavo tris kadencijas – 14 metų ir planavo siekti ketvirtosios, nes norėjo pabaigti pradėtus Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcijos darbus iki galo.

„Noriu pastatyti teatrą ir atiduoti jį jaunimui. Jeigu jau pradėjau, tai užbaigsiu. Kiekvienas žmogus nori po savęs kažką palikti. Kad mano anūkai, mano vaikai matytų, kad tėvelis įdėjo savo kažkokią dalį, stengėsi, kad teatras iškiltų. Visko buvo. Ir gero, ir blogo. Kaip mene visada yra. Žinoma, galvoju ir apie ateitį. Kviečiu jaunus režisierius ir šiaip nemažai jaunimo. Gražiai juos paruošiu ir tada jau atiduosiu jiems teatrą”, - prieš metus interviu sakė G.Pranckūnas.

Teatro direktorius teatrui atidavė visą gyvenimą. Nuo pat jaunystės dirbo aktoriumi, 1993-iaisiais dirbo ir Klaipėdos dramos teatre, ir kartu vadovavo miesto koncertų salei, vėliau buvo teatro vadovo pavaduotoju. Klaipėdos dramos teatrui G.Pranckūnas vadovavo nuo 2001-ųjų.

Rytoj, kovo 30 d., Gediminas Pranckūnas bus pašarvotas senajame Klaipėdos dramos teatro pastate, repeticijų salėje. Laidojamas Klaipėdos dramo teatro vadovas bus antradienį, kovo 31 d. Gargždų kapinėse.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder