24 būdai susigrąžinti sau gyvenimą, jeigu palūžote

24 būdai susigrąžinti sau gyvenimą, jeigu palūžote

Visi mes esame pajėgūs atsitiesti, kai gyvenimas mus parklupdo. Svarbiausia veikti tikslingai ir stengtis atlikti pokyčius, kurie skatins mus judėti pirmyn, sąmoningai ieškoti kelių į progresą, o ne paprasčiausiai atsiduoti nevilčiai.

Jeigu esate pasimetę ir nusivylę savo gyvenimu, siūlome 24 būdus paimti kontrolę į savo rankas.

1. Pasirūpinkite savo forma.

Stiprus kūnas ir stiprus protas eina kartu. Pamirškite, kaip sportas veikia jūsų išvaizdą, ir susikoncentruokite į savijautą, būtent į augančią jėgą, tikslo siekimą ir savo protinių sugebėjimų gerinimą. Panaudodami savo fizinę jėgą, jūs tuo pačiu primenate sau, kad dabar sugebate daugiau nei anksčiau. Žymi JAV trenerė ir laidų vedėja Jillian Michaels sako: „Mankšta neapsiriboja tempimo pratimais ir atsispaudimais. Esmė yra susigrąžinti sau savo jėgą“.

2. Išvykite iš miesto. 

Išsiveržkite iš savo įprastos aplinkos vienai dienai, savaitei ar mėnesiui ir pasveikinkite pasaulį, egzistuojantį už jūsų namų slenksčio. Kartais pakeisti savo pasaulėžiūrą galima paprasčiausiai pakeičiant dekoracijas. Išeidami iš namų, jūs suteikiate sau taip reikalingos erdvės, laisvės ir ramybės, kad galėtumėte išsigydyti patys.

3. Perrašykite savo istoriją.

Praeitis – tai ne daugiau kaip istorija, kurią nuolat kartojame savo galvoje, nes tai suteikia laisvės pojūtį. Peržiūrėkite ir suvokite savo patirtį arba aprašykite ją. Išmokite pastebėti menkiausias vystymosi galimybes, kurias įžvelgsite savo praeities apdorojimo procese, o paskui pasinaudokite jomis.

4. Įsileiskite į savo gyvenimą naujų žmonių.

Sunku įvertinti teigiamo poveikio mastą, kurį galime daryti kitiems žmonėms. Kartais geriausias būdas išsigydyti nuo ankstesnių kenksmingų ryšių, tai leisti išsiskleisti naujiems puikiems santykiams.

Visi mes po kurio laiko pradedame galvoti, elgtis ir būti tokiais kaip tiek žmonės, su kuriais praleidžiame didžiąją savo laiko dalį. Todėl visada pasirinkite tuos, kurie verčia jus norėti tapti geriausia savo versija iš visų įmanomų.

5. Papasakokite savo istoriją.

Būkite sąžiningi ir atviri savo praeities atžvilgiu. Pasidalykite savo skausmu dėl visko, kas su jumis atsitiko, ir leiskite savo jėgai, padėjusiai jums visa tai išgyventi, įkvėpti kitus žmones. Neslėpkite ir nemenkinkite viso to, kas jums atrodo svarbu, reikšmės. Ir neatsiprašinėkite dėl to, kuo jūs buvote anksčiau.

6. Būkite organizuoti rūpindamiesi savimi.

Sirgdami mes stengiamės daugiau ilsėtis, gerti skysčių, vartoti vaistus, net jeigu tai laikinai sumažina mūsų produktyvumą. Emocinės kančios reikalauja tokio paties elgesio ir rūpinimosi savimi.

7. Pakeiskite savo išvaizdą.

Kartai reikia sąmoningai pakeisti išvaizdą, kad galėtume leisti pasireikšti savo vidiniam „Aš“. Keisdami šukuoseną, makiažą, stilių, jūs pritraukiate į savo gyvenimą permainas ir suvokiate jų gerumą.

8. Atsikratytkite to, kas jums nepatinka.

Kad ir kaip žemai smuktume, visada yra galimybė, pradėti viską iš naujo. Pakeiskite nekenčiamą darbą, nesveikus santykius, nutraukite prisirišimus, kurie daro jus nelaimingus.

9. Leiskite sau užsimiršti.

Ne viskas, kas su mumis vyksta, turi turėti kokią nors prasmę ar pamoką. Jeigu praeitis jums nebereikalinga, paleiskite ją, pamirškite skausmą, kuris trukdė jums judėti pirmyn. Jūs patys rašote savo istoriją, todėl neturite koncentruotis į tuos dalykus, kurie menkina jus.

10. Bendraukite su žmonėmis, kurie išgyveno panašius dalykus kaip jūs.

Ieškokite žmonių, kurie jus supranta, skaitykite jų istorija, vertinkite jų išmintį ir pasinaudokite jų patirtimi, nuolat primindami sau, kad nesate vieni tokie.

11. Atsitraukite nuo interneto visai savaitei.

Praleiskite savaitę gamtoje ar keliaudami, kur jūsų negalėtų pasiekti fesbuko pranešimai. Būtina kartais atsiriboti nuo jų, kad suprastumėte daugumos jų menkavertiškumą ar vulgarumą..

12. Išvalykite savo gyvenimą nuo materialaus šlamšto.

Skirkite savaitę generaliniam buto ar namų tvarkymui. Negailestingai išmeskite viską, kuo nebesinaudojate, ir sudėkite reikalingus daiktus į savo vietas taip, kad jų vaizdas sukeltų jums psichologinį palengvėjimą. Kai fizinė aplinka bus sutvarkyta, tada bus lengviau įvesti tvarką ir galvoje.

13. Stiprinkite savo ryšius su žmonėmis, kurie jus myli.

Kai atsiduriate sunkioje padėtyje, atkreipkite dėmesį į tuos, kurie liko šalia jūsų. Tai ir yra tie žmonės, kurie visada bus jums artimi ir brangūs. Vertinkite juos.

14. Sveikai maitinkitės visą mėnesį.

Net sveikiausi žmonės ne visada valgo naudingą maistą. Pasistenkite bent mėnesį maitintis tinkamai. Vartokite daugiau daržovių , vaisių. Atkreipkite dėmesį jūsų energingumo ir mąstymo pokyčius kitą mėnesį.

15. Mokykitės ko nors naujo.

Mūsų žinios keičia mus. Didindami savo žinių bagažą, plečiate akiratį, primenate sau, kad daug ko nežinote ir visada yra galimybė pakeisti savo pasaulėžiūrą.

16. Sudarykite biudžetą ir laikykitės jo.

Sunku pajusti, kad kontroliuojate gyvenimą, jeigu nesugebate kontroliuoti savo finansų. Išanalizavę savo pinigų leidimo įpročius, išmoksite efektyviai panaudoti savo lėšas.

17. Suraskite sveiką pripažinimo šaltinį.

Visi mes susiję. Ir nors žmonės stengiasi būti stiprūs, nepriklausomi, vis tiek vidujai jaučia meilės, rūpesčio, palaikymo, pripažinimo poreikį. Geras draugas ar mylimas žmogus bus tas gelbėjimo ratas, kuris neleis mums nugrimzti į dugną.

18. Susikoncentruokite į patį permainų procesą, o ne į jų galutinį rezultatą.

Paprastai mes visas viltis nukreipiame į ateities pasiekimus, kurių gali ir nebūti. Užuot sakę sau: Aš būsiu laimingas, kai...“, verčiau išmikite patirti džiaugsmą iš paprasto raidos proceso. Didžiuokitės tuo, kad keičiatės dėl savęs.

19. Išmokite naują kalbą.

Kalbų mokymasis gali būti vienas geriausių būdų priminti sau apie plataus pasaulio egzistavimą. Pasiryžimas išmokti naują kalbą byloja apie sugebėjimą prireikus adaptuotis prie naujų sąlygų.

20. Nustatykite ir ginkite savo ribas.

Visada atsiras žmonių, kurie norės padaryti jus nelaimingais ar užkrėsti savo negatyvu. Svarbiausia pamoka, kurią galima iš to išmokti – tai suvokti mūsų nesugebėjimą pakeisti tų žmonių. Reikia išmokti nustatyti griežtas ribas, jeigu nenorime žengti kartu su jais.

21. Susilaikykite nuo žalingų įpročių 100 dienų.

Dažnai pasiryžimai atsikratyti vieno ar kito žalingo įpročio baigiasi nesėkme. Todėl nekovokite su jais, o tik padarykite 100 dienų pertrauką. Per tą laiką pajusite teigiamą rezultatą. Galbūt suvoksite, kad geriau jaučiatės, ir nuspręsite visai atsikratyti žalingo įpročio.

22. Išbandykite tai, ko labiausiai bijote.

Niekas negali labiau sustiprinti pasitikėjimo savimi už savo baimės įveikimą. Sąmoningai nuspręskite išbandyti tai, ko visada bijojote. Pergalė suteiks jums jėgų judėti pirmyn.

23. Įvertinkite, kaip toli jau pažengėte.

Atsigręžkite atgal į tą žmogų, kuris kadaise buvo toks pasimetęs, ir pažiūrėkite, kuo jūs dabar pavirtote. Nesvarbu, kad dar nepasiekėte pageidaujamo idealo, bet jūs neabejotinai žengiate teisingu keliu. Ir nuėjote jau gana toli.

24. Atleiskite žmonėms ir sau.

Neleiskite pykčiui ar baimei padaryti jus jūsų skausmingos praeities belaisviu, rašo portalas „Kluber“. Atleiskite už neteisingą elgesį kitų su jumis ir savo su kitais. Atleiskite ne tam, kad išvaduotumėte kitus nuo atsakomybės, o tam, kad patys pagaliau atgautumėte laisvę ir galėtumėte judėti toliau, susigrąžinę sau gyvenimą

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder