5 būdai pasipriešinti žmonėms, kurie sukelia jums stresą

5 būdai pasipriešinti žmonėms, kurie sukelia jums stresą

Neigiamos emocijos, kurias jaučiate bendraudami su sunkiais žmonėmis, kaupiasi ir virsta stresu, gadinančiu sveikatą iš vidaus.

Išmokti atsispirti tokiems komplikuotiems žmonėms nėra lengva. O mes susiduriame su jais dažnai: ir darbe, ir asmeniniame gyvenime, ir viešumoje. Tai gali būti kolegos, kurie apsunkina darbą, šeimos nariai ir draugai, kurie neigiamai veikia mūsų gyvenimą, geriausiu atveju nesąmoningai, blogiausiu – patirdami iš to malonumą.

Kad ir koks būtų neigiamų asmenų elgesys su jumis, atvirai žiaurus ar pasyviai agresyvus, geriausias būdas jiems pasipriešinti – būti budriam ir išmokti susidoroti su stresu.

Siūlome 5 strategijas, kurios padės apsiginti nuo sunkių žmonių.

1 .Būkite budrūs

Jūs ir anksčiau buvote susidūrę su tokiais žmonėmis, todėl be problemų galėsite suvaidinti mintyse visus galimus įvykių vystymosi scenarijus. Galbūt jums pavyks tiksliai nuspėti visus veiksmus ir jų seką.

Būkite dėmesingi ir iš anksto apsvarstykite veiksmų planą, o paskui paprasčiausiai laikykitės jo. Tokiu būdu neleisite niekam „užpulti“ jūsų netikėtai ir išgąsdinti. Be to, plano turėjimas visada bus geriau, nei jo nebuvimas.

 

Kritika © 123rf.com

2. Kontroliuokite savo reakciją

Žmogus, kuris nepasiduoda manipuliacijoms, pasižymi neįprasta jėga. Jeigu kažkas sugadino jums nuotaiką savo elgesiu ar žodžiais, paklauskite savęs: „Kodėl mane tas turi jaudinti?“

Jūs negalite pakeisti ar suvaldyti aplinkinių žmonių, bet jūsų jėgoms yra kontroliuoti tai, kaip jūs į juos reaguojate. Paėmę kontrolę į savo rankas, jūs ne tik galėsite apsiginti, bet ir atimti iš pašnekovo galią valdyti situaciją.

3. Nepasiduokite emocinėms provokacijoms

Komplikuoti žmonės dažnai stengiasi priversti jus jausti tas pačias emocijas kaip ir jie. Jie pykstas, jūs pykstate, ir galiausiai pradedate šaukti vienas ant kito. Jie nusiminę, jūs nusimenate, ir visiems aplinkui taip pat pasidaro liūdna. Neužkibkite ant tokių kabliukų.

Klausykite, kalbėkitės, bendraukite, bet jokiu būdu neleiskite jiems kontroliuoti jūsų ir išprovokuoti neigiamai reakcijai.

4. Nepamirškite savo tikslų

Pasistenkite dar prieš susitikimą su toksišku žmogumi suprasti, ką norite iš jo gauti. Koks jūsų tikslas? Prisiminkite jį per visą bendravimo laiką, ir nenukrypkite nuo tos temos.

Jeigu jums pavyks pasiekti užsibrėžtą tikslą, vadinasi, jūs jau išmokote pasipriešinti negeriems žmonėms.

5. Neužsifiksuokite

Po susitikimo su negeru žmogumi pasistenkite jį pamiršti. Jeigu ne viskas praėjo sklandžiai, pabandykite tai pakeisti arba paprasčiausiai nustumkite viską į praeitį.

Prisiminkite, kad negeras žmogus negalvos apie jus ir ramiai persijungs į kitą auką, rašo portalas „Kluber“.. Neleiskite tokiems žmonėms sugadinti jums dienos. Mokykitės ir kaupkite patirtį, stenkitės visada turėti paruoštą veiksmų planą ir nebijoti paleisti situacijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder