Kodėl taip greitai prasideda problemos santykiuose

Kodėl taip greitai prasideda problemos santykiuose

Puokščių ir saldainių periodu tradiciškai vadinama pati romantiškų santykių pradžia, tas saldus laikotarpis, kai įsimylėjęs kavalierius negaili išrinktajai dėmesio ženklų. Tačiau periodas kažkodėl labai greitai praeina ir prasideda realus gyvenimas.

Kavinės, restoranai, mieli siurprizai, nesibaigiantys susirašinėjimai, ilgi pasivaikščiojimai, telefoniniai pokalbiai ir, žinoma, “milijonas raudonų rožių”. Merginos kruopščiai skaičiuoja investicijas, kurios nebūtinai turi būti materialios. Įskaičiuojama viskas – ir jai skirtas laikas, ir dėmesys, ir noras įtikti.

Tačiau šis stebuklingas laikas retai kada trunka ilgai, neretai vyriškis jau per pirmus pasimatymus apsiriboja privaloma gėlių “šluota” ir dalinasi kavinės sąskaitą pusiau.

Puokščių ir saldainių periodas – tai formalumas

Galbūt jūsų vyrui tai buvo viso labo savotiškas ritualas, priimtas visuomenėje. Nori susidraugauti su moterimi – atitik visuomenėje priimtas taisykles. Nusiskusk, švariai ir tvarkingai apsirenk, nupirk puokštę, pakviesk į kiną, paskui į kavinę, negalėk komplimentų, juokink pokštais, uždavinėk klausimus. Dėl to, įvykdęs visą privalomą programą, jis nemato daugiau jokios prasmės tęsti visų tų ritualinių veiksmų.

Toks požiūris liudija, kad vyras jau iš pat pradžių žvelgė į jus kaip į funkciją, o ne kaip į asmenybę. Problema gali išryškėti bet kuriuo momentu, pakanka tik jums sureaguoti į jo veiksmus ne taip, kaip jis tikėjosi. Suvalgei vakarienę iš trijų patiekalų, tačiau atsisakei pratęsti vakarą – “pasinaudojai ir pasiuntei”. Gėrei kavą ir šypsojaisi, tačiau nesileidai apkabinama ir pabučiuojama – “savanaudė”. Priėmei puokštę, bet nenuėjai į kiną – “pernelyg įsivaizdini”.

Hormonų audros

Vyras vos ne tiesiogine prasme prarado galvą iš meilės. Tiesiog sėkmingai susiklostė aplinkybės. Galbūt judu drauge patyrėte kvapą gniaužiantį nuotykį, atitikote jo tipažą, trumpiau tariant, vyriškiui užkunkuliavo hormonai. Jis nuoširdžiai pasirengęs pakloti jums po kojomis visą pasaulį, kad tik galėtų būti šalia kiek galima dažniau ir arčiau jūsų. Kadangi tokia būsena suaktyvina visas organizmo sistemas – vyriškis patiria galingą stresą, o tokioje būsenoje ilgą laiką išbūti neįmanoma.

Anksčiau ar vėliau vyriškis sugrįš į normą ir pradės mąstyti bei elgtis blaiviau. Štai tada ir įvyks tikroji pažintis. Jūs nustosite pastoviai būti jo dėmesio centre ir užimti visas jo mintis. Tai, žinoma, galima traktuoti kaip atstūmimą, atvėsimą, nors taip nėra. Priešingai – pasitraukimas iš susiliejimo būsenos leidžia partneriams sukurti žymiai sveikesnius santykius, kuriuose atsiras vietos dviem unikalioms asmenybėms – ne tik sutampančioms, bet ir turinčioms skirtumų.

Vyras gali iš visų jėgų stengtis pademonstruoti jums pačias geriausias savo savybes ir slėpti tuos bruožus, kuriuos pats laiko “tamsiais”, ydingais. Puokščių-saldainių laikotarpis šiuo atveju – tai vyro “demo versija”. Be to, teigiami bruožai, pavyzdžiui, dosnumas, atvirumas ar žavesys gali būti sąmoningai hipertrofuojami. Tačiau pastoviai ir ilgą laiką apsimetinėti neįmanoma, sąmoningai ar nesąmoningai slopinami bruožai anksčiau ar vėliau vis tiek išplauks į paviršių.

Tuo pat metu jūs galite visiškai nesukti sau galvos dėl jo “ydų”, tačiau vyriškis pats save smerkia iki tokio lygio, kad net mintis apie tai, jog kažkas sužinos apie jo netobulumą, sukelia jam siaubą. Tai neįtikėtinai komplikuoja bendravimą, nebelieka vietos artumui, tegu netobulų, bet užtat išties gyvų santykių kūrimui.

Labai gerai, jeigu santykiai plėtojasi palaipsniui, o artėjimas vienas link kito yra abipusis ir simetriškas. Jeigu partneriai džiugina ir rūpinasi vienas kitu ne dėl to, kad “taip priimta”, “vyras privalo” ar “tikra moteris privalo”, o dėl to, kad nuoširdžiai to nori. Jeigu pora turi drąsos atsiverti vienas kitam ir nepaisant visų “ydų” išlikti drauge, nežiūrint į skirtumus, tuomet gėlių-saldainių laikotarpis nepasibaigs iki to laiko, kol jiedu norės būti vienas su kitu. 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder