Po AVINO ženklu gimę žmonės, ypač vyresni, ne itin mėgsta judėti, taigi jiems reikėtų ir mažiau valgyti. Patartina vengti riebaus maisto. Pasirūpinkite, kad jūsų racione būtų burokėlių, salierų, salotų, žiedinių kopūstų, špinatų, svogūnų, ridikų, morkų, agurkų, datulių, obuolių, graikinių riešutų ir citrinų.
JAUTIS linkęs į daug krakmolo turintį maistą, todėl dažnas turi antsvorio. Naudingiausia jums - daržovių sriuba. Pirmenybę teikite rupiai duonai, nepiktnaudžiaukite rūkytais gaminiais, cukrumi. Svarbu, kad jums netrūktų jodo, kurio šaltinis - jūros žuvis, jūros kopūstai, joduota druska.
DVYNIAI dažniausiai dirba protinį darbą, todėl jiems itin reikia proteino (mėsa, žuvis, kiaušiniai, sūris, riešutai, soja). Taip pat gerkite daug pieno, jogurto, valgykite kuo įvairesnių daržovių ir vaisių.
VĖŽIUI didelė pagunda - saldumynai. Kontroliuokite save, nes virškinimo traktas - silpniausia jūsų vieta. Mažiau vartokite cukraus, krakmolingų gaminių, riebalų. Jums tinka jūros produktai, aprūpinantys organizmą jodu, vaisių, daržovių ir žalumynų įvairovė. Ypač patartina valgyti daugiau vynuogių, kopūstų, svogūnų, citrinų, rupios duonos.
LIŪTAS taip pat turėtų vengti saldaus, krakmolingo bei riebaus maisto. Ant stalo turi vyrauti liesa mėsa, žvėriena, vištiena, jogurtas, sūris, kiaušiniai ir soja. Liūtams dažnai trūksta magnio ir sieros. Jų rasti galima migdoluose, kviečių grūduose, juoduosiuose ridikuose, kopūstuose, agurkuose, svogūnuose, graikiniuose riešutuose, slyvose.
MERGELĖ turėtų atidžiai rinktis maistą, nes virškinimo traktas gan jautrus. Venkite sunkiai virškinamo, žarnyno sieneles dirginančio maisto ir gėrimų. Svarbiausią vietą turėtų užimti proteinų turtingas maistas, liesa jautiena, varškė. Rinkitės arbatą, o ne kavą. Naudingas jogurtas, citrusiniai vaisiai, slyvos, obuoliai, graikiniai riešutai.
SVARSTYKLĖMS svarbiausia - pietauti su maloniais žmonėmis. Nepatartina mėgautis egzotiškais prieskoniais ir aštriais padažais. Svarstyklių racione turi būti kuo daugiau fosforo turinčių maisto produktų: žuvies, kiaušinių, duonos, džiovintų daržovių, petražolių, migdolų, razinų.
SKORPIONAI mėgsta skaniai pavalgyti, tačiau jiems reikia vengti riebaus maisto. Rinkitės liesą mėsą, jūros produktus, kiaušinius, jogurtą, riešutus ir soją. Racione būtinai turi būti šviežių vaisių ir daržovių, geležies ir magnio turinčių produktų - špinatų, petražolių, svogūnų ropelių, kepenų. Česnakai išvalo Skorpiono kraują ir sutramdo jų audringą temperamentą.
ŠAULIAMS svarbu riboti riebų maistą ir prieskonius. Egzotiški patiekalai ir desertai - ne jums. Kad normaliai funkcionuotų kepenys, maiste neturi trūkti C ir B grupės vitaminų, geležies. Valgyti patartina petražoles, svogūnų ropeles, ankštines daržoves, ridikus, ryžius, avietes, rūgštynes, mėlynes. Vaisius sveika valgyti su odele.
Saturto veikiamas OŽIARAGIO organizmas nėra pasirengęs riebaus maisto, prieskonių, padažų ir alkoholio atakoms. Jums ypač reikia proteinų, todėl valgykite daugiau jogurto, varškės, kiaušinių. Gerkite daug mineralinio vandens. Jūsų jautrūs kaulai, sąnariai, todėl jums reikia magnio ir kalcio, kurio yra šviežiame piene, kiaušinių tryniuose, ryžiuose, poruose, brokoliuose, kopūstuose.
Urano veikiamo VANDENIO silpnoji vieta - kraujotaka. Jūsų racione turi būti daug vitamino C ir bioflavonoidų, stiprinančių venas. Reikia ir vitamino, saugančio nuo kraujagyslių ligų. Vandenio meniu būtinai turi būti apelsinų, citrinų, obuolių, kriaušių, vynuogių, ananasų. Pagrindas - grūdiniai augalai (ypač ryžiai), žuvis, daržovės, soja.
Ant ŽUVŲ stalo turi būti liesos mėsos, kiaušinių, žuvies, sūrio, jogurto ir riešutų (proteinai). Geležies fosfatas padeda organizmui apsirūpinti deguonimi, todėl valgykite daugiau salotų, žemuogių, ridikų, agurkų, migdolų, graikinių riešutų, razinų. Naudingi špinatai, pupelės, galvijų kepenys, liesa jautiena.
Parengė Liana Ambarcumian

Rašyti komentarą