Apsipirkinėjimas ilgina gyvenimą

Apsipirkinėjimas ilgina gyvenimą

Mokslininkai tikina, kad reguliarus apsipirkinėjimas gerina sveikatą. Dažnai apsipirkinėjantys yra fiziškai aktyvesni bei geriau bendrauja su aplinkiniais.

Mėgstantys dažnai apsipirkinėti pasižymi silpnavališkumu, mat negali atsispirti įvairioms reklamoms. Tačiau mokslininkai, net ir atsižvelgę į šį faktorių, tikina, kad vyrai ir moterys, kurie kiekvieną dieną vaikšto po parduotuves, gyvena ilgiau nei tie, kurie vengia apsipirkinėjimo terapijos, informuoja BBC.

Dažnai vaikščiojant po parduotuves žmonės daugiau bendrauja, tokie asmenys yra fiziškai aktyvesni, atsiranda daugiau galimybių palaikyti sveikatai reikalinga mitybos dietą, skelbiamama tyrimo duomenis paviešinusiame žurnale „Epidemiology & Community Health“.

Didžiosios Britanijos specialistai sutinka, kad tokie tyrimų rezultatai yra logiški, nes apsipirkinėjimas yra ir fizinis, ir socialinis užsiėmimas.

Taivano mokslininų grupei vadovavo Populiacijos ir sveikatos mokslų instituto daktaras Yu–Hungas Changas. Mokslininkai tyrė beveik 2 tūkst. ne jaunesnius kaip 65 metų amžiaus vyrus ir moteris.

Nustatyta, kad tie, kurie apsipirkinėjo reguliariai, gyveno ilgiau nei tie, kurie apsipirkinėdavo tik kartą per savaitę ar net rečiau.

„Kiti aktyvūs laisvalaikio praleidimo būdai, pavyzdžiui mankšta, reikalauja motyvacijos ar net profesionalaus instruktoriaus pagalbos. Tačiau apsipirkinėjimo mokytis nereikia, jo imtis – lengva ir paprasta“, – teigia Y. H. Changas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder