Izraelio prezidentas išreiškė užuojautą dėl Leonido Donskio mirties

Izraelio prezidentas išreiškė užuojautą dėl Leonido Donskio mirties

Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas pareiškė užuojautą mirusio filosofo Leonido Donskio sutuoktinei Jolantai Donskienei.

„Mes gedime su jumis ir su visais Lietuvos žmonėmis, kadangi pasaulis neteko įsimintino žmogaus, iškilaus filosofo, atsidavusio žmogaus teisių ir pilietinių laisvių gynėjo, tikro humanitaro ir išskirtinės politinės figūros, puikios asmenybės, visada besipriešinusios bet kokios formos smurtui“, - rašoma prezidento laiške, kuriuo pasidalino Izraelio ambasada.

R.Rivlinas pažymi, kad būdamas Lietuvos žydų bendruomenės pirmininko pavaduotoju, L.Donskis daug prisidėjo išsaugant žydų kultūrą ir paveldą, taip pat skatino aukščiausias žmogiškąsias vertybes - toleranciją, meilę ir pagarbą kiekvienam individui.

„Profesorius buvo didis Izraelio draugas, niekada neabejojęs, ar stoti kartu su mūsų šalimi. Jis liks amžiams mūsų širdyse“, - užuojautoje J.Donskienei rašo Izraelio vadovas.

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius L.Donskis Vilniaus oro uoste sustojus širdžiai mirė trečiadienio rytą. Jam buvo 54-eri. Profesorius palaidotas Kaune šeštadienį.

Per savo mokslinę karjerą L. Donskis dirbo Lietuvos, JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose, parašė daugiau kaip 40 knygų ir daugiau nei 500 straipsnių.

2009-2014 metais L. Donskis dirbo Europos Parlamente, ten daugiausia dėmesio skyrė žmogaus teisių klausimams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder