Lietuviai vis geriau išmano savo šalies Konstituciją

Lietuviai vis geriau išmano savo šalies Konstituciją

Į antrąjį Konstitucijos egzamino etapą šiemet pateko beveik dviem šimtais daugiau dalyvių nei pernai.

Šiais metais Konstitucijos žinias iš viso tikrinosi maždaug 30 tūkst. žmonių. Iš jų į antrąjį etapą pateko beveik 1100 dalyvių - jie teisingai atsakė į bent 25 iš 30 klausimų.

"Šiais metais nusprendę pasitikrinti Konstitucijos žinias žmonės įrodė, kad jie iš tiesų gerai išmano pagrindinį šalies įstatymą: daugiau negu pernai žmonių pateko į antrąjį turą, kur lauks dar sudėtingesnės užduotys. Ši graži idėja septintus metus iš eilės rengti Konstitucijos egzaminą yra puikus pavyzdys, kaip sudominti visus piliečius mokytis savo pagrindinių teisių ir, aišku, pareigų", - sako teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Aktyviausiai savo žinias tikrinosi mokiniai - egzaminas buvo organizuojamas apie pusėje tūkstančio Lietuvos mokyklų, kuriose jį laikė apie 27 tūkst. moksleivių. Egzaminas taip pat vyko universitetuose, kolegijose, miestų ir rajonų savivaldybėse, įkalinimo įstaigose. Daugiau nei 300 piliečių savo Konstitucijos žinias tikrinosi internete.

Antrasis egzamino etapas įvyks spalio 15 d., kuomet bus varžomasi dėl geriausiai išmanančio Konstituciją piliečio titulo. Taip pat tęsiasi Konstitucijos egzamino organizatorių rengiamas moksleivių piešinių konkursas "Ką man reiškia Konstitucija?". Jo nugalėtojas bus renkamas internete, už piešinius galės balsuoti visi Lietuvos piliečiai.

Projekto iniciatorė yra Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder