"Misija Sibiras'14" rengiasi kelionei į lietuvių tremties vietas

"Misija Sibiras'14" rengiasi kelionei į lietuvių tremties vietas

Šių metų ekspedicijoje "Misija Sibiras" panoro dalyvauti per 700 žmonių. Patekti į galutinę ekspedicijos komandą toliau sieks 76 jaunuoliai.

Ekspediciją, kurios metu lankomos ir tvarkomos lietuvių tremties ir kalinimo vietos Sibire, devintus metus organizuoja labdaros ir paramos fondo "Jauniems" vadovas Arnas Marcinkus.

Anot jo, ypač džiugina tai, kad vienas iš septynių pretendentų į "Misija Sibiras'14" buvo užsienyje gyvenantis lietuvis.

Pasibaigus pirmajam atrankos etapui 76 jaunuoliai toliau sieks įrodyti, kad yra verti vietos "Misija Sibiras'14" ekspedicijoje. Kurie iš jų atsidurs tarp 16 geriausiųjų, paaiškės po ateinantį savaitgalį vyksiančio bandomojo žygio.

Pasak projekto organizatorių, šiemet norintiems prasibrauti į "Misija Sibiras'14" komandą teks įveikti ne vieną dešimtį kilometrų pėsčiomis, aplankyti ir tinkamai pagerbti laivės kovų dalyvių žūties vietas, taip pat ir Pirmojo pasaulinio karo bei 19 amžiaus kovas menančias vietoves.

Galutinė ekspedicijos 16 žmonių komanda turėtų paaiškėti kitos savaitės pradžioje.

Šių metų ekspedicija į lietuvių tremties ir kalinimo vietas išvyks liepos 17-ąją, Pasaulio lietuvių vienybės dieną.

Šis projektas gyvuoja tik žmonių gerumo dėka. Kilnius darbus remiantis aukojimo portalas "Aukok.lt" ketvirtus metus iš eilės kviečia visus tapti šio projekto dalimi. Čia projektui galima paaukoti neribotą sumą. Prisidėti prie projekto "Misija Sibiras'14" galima ir telefono numeriu 1405 išsiuntus SMS žinutę. Žinutės kaina - 5 Lt.

Nuo projekto pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė dvylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder