Pasaulis lėkštėje: „Friedricho Bistro“ turai ketvirtadieniais

Pasaulis lėkštėje: „Friedricho Bistro“ turai ketvirtadieniais

„Friedricho Bistro“ ir Mišelino žvaigždėmis įvertintuose restoranuose užsienyje kūręs virtuvės šefas Simas Kažiniauskas kviečia į gastronomines keliones aplink pasaulį.

Kartą per savaitę lankytojų lauks naujas maršrutas, kai visą dieną bus siūloma skanauti vienos šalies virtuvės patiekalų. Gurmaniškos kelionės prasideda jau šį -ketvirtadienį, sausio 17-ąją. Pirmasis taškas gastronominiame žemėlapyje - Ispanija, garsėjanti ypatingo skonio ir svogūnais, česnakais, saldžiosiomis paprikomis, įvairiais prieskoniais ir alyvuogių aliejumi pagardintais patiekalais.

Prancūzijos ir Anglijos aukščiausio lygio restoranuose, įvertintuose Mišelino žvaigždėmis kūręs virtuvės šefas S. Kažiniauskas sausio 17-ąją gastronominį turą į Ispaniją pristatys su daugiau nei dešimt - geriausiai šią Viduržemio šalį apibūdinančiais patiekalais. Paelja, tapos, jūros gėrybių sriuba, kataloniškos dešrelės, ispaniškas antrekotas, šviežios midijos su kataloniškuoju padažu „Aioli“ – ragauti, skanauti, vertinti ir dalintis įspūdžiais „Friedricho Bistro“ kvies visą dieną, nuo ryto iki vakaro.

Paelja – vizitinė Valensijos regiono, kuriam būdingas įvairių produktų derinimas vienoje lėkštėje, kortelė. Žuvys, jūrų gėrybės, vaisiai, daržovės, ryžiai, troškinta mėsa – visa tai puikiai dera ir kuria ypatingą skonį. Patys ispanai sako, kad paelją galima ruošti trimis šimtais įvairių būdų, bet klasikinę paelją privalu gaminti iš ryžių, 6-7 rūšių žuvų ir jūrų gėrybių, vištienos, baltojo vyno, žalumynų ir prieskonių.

Tradicinis andalūzietiškas užkandis – tapos įprastai Ispanijoje patiekiamas prie vyno ar alaus. Tapos gaminamos iš marinuotos mėsos, vištienos sparnelių, mažyčių marinuotų dešrelių, su citrinomis ir žalumynais keptų kalmarų, troškinų sraigių, pikantiškų mažųjų aštunkojų ir midijų, su česnakais ir žalumynais keptų krevečių, įvairių daržovių – alyvuogių, virtų bulvių gabalėlių, sūriais įdarytų mažųjų pipirų, baklažanų ir pievagrybių.

„Apibūdinti žodžiais ispaniškų patiekalų išskirtinumą praktiškai neįmanoma – tai būtina ragauti. Šį ketvirtadienį užsukę į „Friedricho Bistro“ galėsite draugams ramia sąžine pasakoti, kad apsilankėte Ispanijoje“,- sako aukščiausio lygio restoranų virtuvėse meno kūriniais patiekalus paverčiantis šefas S. Kažiniauskas.

Be ketvirtadieninių gastronominių turų „Friedricho Bistro“ paruošė klaipėdiečiams ir miesto svečiams dar vieną staigmeną - tikro garso muzikos spalvomis išmargintus savaitgalio vakarus. Kiekvieną šeštadienį, nuo 21 val. „Friedricho Bistro“ lankytojų laukia džiazo improvizacijos, paryžietiškų salonų muzika, populiarioji klasika ir „lounge“ atradimai. Šį mėnesį „Friedricho Bistro“ gerą nuotaiką skleidė Reda Striškaitė ir Saulius Šiaučiulis. Šį šeštadienį „gyvos“ muzikos estafetę perima Natalija Choreckaja (vokalas) ir Donatas Bukauskas (vokalas, trombonas).

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder