ROTARY akademijoje - jau ketvirtoji karta

ROTARY akademijoje - jau ketvirtoji karta

Iki spalio 26-osios šalies didmiesčių studentai kviečiami interneto svetainėje www.rotaryakademija.lt registruotis į šiųmetį mentorystės projektą ROTARY akademija, kuriame kiekvienam atranką įveikusiam dalyviui bus suteikta išskirtinė galimybė su asmeniniu mokytoju tapusiu savo srities profesionalu bendrauti visus akademijos mokslo metus.

Netrukus su ketvirtąja dalyvių karta startuosiančios ROTARY akademijos populiarumas vis auga. Tai yra unikali galimybė studentui gauti asmeninį mokytoją - mentorių, kuris yra aukščiausios klasės savo srities profesionalas, priklausantis Lietuvos Rotary klubui, ir yra pasiryžęs studentui perduoti geriausią savo patirtį, pasidalinti svarbiausiomis profesinėmis žiniomis. Vienas mentorius dirba tik su vienu studentu, todėl žinių ir patirties perdavimas vykdomas maksimaliai kokybiškai.

Per metus studentui bus suteikiama galimybė pasinaudoti mentorystės teikiama nauda. Mentorystė - tai vienas iš būdų drąsinti žmogų tobulėti. Mentoriai yra padėjėjai. Jie padeda pajausti tobulumą veikloje, rūpinasi savo mokiniais ir jų troškimu pasiekti užsibrėžtų tikslų. Mentorystė gali būti apibrėžta kaip puiki, ilgalaikė, naudinga pagalba kito žmogaus gyvenime. Mentorius teikia žinias, įžvalgą, perspektyvą, išmintį - viską, kas labai reikalinga kitam žmogui.

"Šių dienų Lietuvoje jaunimui dažnai stinga teigiamų autoritetų bei santykio su pozityviais sėkmingo gyvenimo pavyzdžiais ne tik artimiausios aplinkos, bet ir viso pasaulio mastu. Be galimybės mokytis iš vertingos patirties sukaupusių autoritetų sudėtingiau priimti svarbius sprendimus, kurti tikslus, pasitikti asmeninio gyvenimo, karjeros iššūkius", - teigia ROTARY akademijos koordinatorius Vainius Rakauskas.

Daugumai buvusių ROTARY akademijos studentų projektas tapo puikia karjeros pradžios atspirtimi. Projekto istorijoje yra daugybė gabių jaunuolių sėkmės istorijų.

ROTARY akademija - iniciatyva, kurią organizuoja Lietuvos Rotaract bei ROTARY klubai. Projektas vyksta Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. 2010 m. "Rotary Akademijos" studentai buvo atrinkti iš beveik 3 000 kandidatų. Šiais metais tikimasi dar labiau išaugusio studentų aktyvumo: vos per pirmas tris registracijos dienas vien tik Vilniaus mieste savo norą dalyvauti projekte parodė ir pirmojo atrankos etapo anketas užpildė daugiau nei 250 studentų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder