Šiais metais lietuviai įsivaikino 48 vaikus

Šiais metais lietuviai įsivaikino 48 vaikus

Per šiek tiek daugiau nei penkis šių metų mėnesius lietuvių šeimos įvaikino 48 be tėvų globos likusius vaikus. Įvaikintų mergaičių ir berniukų skaičius beveik susilygino.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) duomenimis, šiais metais naujus namus rado 26 mergaitės ir 22 berniukai. Tarp įvaikintų vaikų 38 buvo iki 3 metų amžiaus, septyni - 4-6 metų ir trys - 7-9 metų. Po du vaikus įvaikino trys sutuoktinių poros, visi kiti vaikai įvaikinti po vieną.

Šiuo metu 34 lietuvių šeimos ar asmenys, esantys VVTAĮT vedamoje pageidaujančiųjų įvaikinti apskaitoje, sutiko įvaikinti jiems pasiūlytus vaikus, septynioms šeimoms pateikti pasiūlymai ir laukiama jų atsakymo. Dar apie tris dešimtis šeimų laukia pasiūlymo.

"Įvaikinimo statistika rodo, kad sudėtingas ekonominis metas neigiamai nepaveikė ketinusių, taip pat ir ketinančių priglausti tėvų globos netekusį vaiką šeimų norų bei tikslų. Pastaraisiais metais vis dažniau pavyksta surasti šeimas ne tik kūdikiams, bet ir vyresniems nei trejų metų vaikams. Jos tampa lankstesnės ne tik vaikų amžiaus atžvilgiu, bet ir jų sveikatos problemoms", - pranešime cituojama įstaigos direktorė Odeta Tarvydienė.

Pernai lietuvių šeimos įvaikino 109 beglobius vaikus, 2009-aisiais - 110, 2008-aisiais - 101.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder