Tarp "Maisto banko" savanorių - ir vaikai

Tarp "Maisto banko" savanorių - ir vaikai

Šiemetinėje "Maisto banko" akcijoje didžiausias dėmesys bus skirtas mažas pajamas gaunančioms ir vaikus auginančioms šeimoms.

Kaip kuo geriau pasiruošti kilniai akcijai, jog žmonės žinotų, kam atiteks jų skirta auka, ir kaip "išgydyti" nuo priklausomybės paramai eilę metų ją priimančius žmones, kalbėta "Maisto banko" atstovų susitikime pas Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską.

"Maisto banko" savanorių Vakarų Lietuvos regionui koordinatorė Loreta Danupienė pasidžiaugė klaipėdiečių dosnumu. 2011 metų pavasario akcijoje buvo surinkta 18 667 vienetai ilgai negendančių maisto produktų, kurių vertė - 80 tūkst. litų. Akcijoje dalyvavo 22 "Iki", "Maxima", "Rimi" tinklų parduotuvės, o lapkritį prisijungs dar viena.

Pernai buvo registruota apie 2,5 tūkst. klaipėdiečių, kuriems buvo skirta "Maisto banko" parama.

Parduotuvėse aukas maisto produktais rizikos šeimoms rinks septynių  įstaigų savanoriai. Kaip unikalų atvejį "Maisto banko" atstovai paminėjo Klaipėdos regiono pataisos inspekcijos geranoriškumą renkant aukas. Apie 50 paramos reikalingų savo studentų problemomis nuolat rūpinasi Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokykla.  

"Paramos gavėjų skaičius pagal naujus įstatus, kai pajamos viršija 525 litus vienam žmogui, buvo sumažintas, tačiau remtinų žmonių skaičius išaugo iki 4 700 asmenų - vos ne dvigubai.

Kita vertus, nevengiame paklausti žmogaus, jau penkerius metus gaunančio paramą, ką jis padarė, kad pasikeistų jo socialinis statusas. Aišku,  neįgaliesiems sunku rasti darbą, o gyvenime būna įvairiausių virsmų. Tačiau nerimą kelia tai, jog daugėja jaunų žmonių, kuriems reikia paramos. Mes juos skatiname užsidirbti duoną, kviečiame savanoriauti",  - sakė L. Danupienė.

Beje, šiais metais bus skatinami savanoriauti ir Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro jaunieji altruistai, tačiau parduotuvėse vaikai, gavę raštišką tėvų sutikimą, budės tik prižiūrimi suaugusių savanorių. L. Danupienė sakė, jog verta nulenkti galvas prieš šeimas, kurios dalyvauti akcijoje atsiveda ir savo mažus vaikus: šie mokosi gerumo iš poelgių, ne tik iš gailestingumą žadinančių žodžių.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas pažadėjo pats po keletą valandų savanoriauti abi akcijos dienas; daugiavaikis tėvas sakė, jog norėtų auklėjimo tikslais pasiimti kartu bent jau vyresniuosius savo vaikus, tačiau nežino, kaip tai vertintų įtarioji visuomenės dalis.
Kad akcijos skaidrumas nekeltų abejonių, jau iškart po jos parduotuvėje pasirodys plakatai, kuriuose bus nurodoma, kokios vertės ir kokių aukų surinko savanoriai. Ateityje ketinama internete skelbti aukotojų pavardes su nuoroda, kokį žmogų pasiekė jo auka.

Kada ir kur

Dešimtoji "Maisto banko" akcija vyks lapkričio 18-19 dienomis.  Penktadienį - nuo 15 iki 21 val., šeštadienį - nuo 10 iki 20 val. Lapkričio 21 dieną "Iki", "Maxima", "Rimi" parduotuvėse, kur bus renkamos aukos, atsiras plakatai, kiek kurie savanoriai sugebėjo surinkti paramos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder