Teismas: buvęs "Bandužių" pirmininkas - neteisus

Teismas: buvęs "Bandužių" pirmininkas - neteisus

Ilgą laiką kovoję ir pagaliau nuvertę ilgametį pirmininką Algirdą Paleckį daugiabučių namų savininkų bendrijos "Bandužiai" nariai ir nauji vadovai dar metus varstė teismų duris, nes tokį sprendimą buvęs pirmininkas buvo savo apskundęs Temidės tarnams. Visgi Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį jo ieškinį atmetė.

A. Paleckis ne kartą buvo kaltintas neteisėtais veiksmais, savivaliavimu, tačiau atstatydinti jo ilgą laiką nepavyko. Pasipiktinę didžiausios uostamiesčio bendrijos, apimančios net kelioliką namų, gyventojai dėl pirmininko nuvertimo net mitinguodavo.

Atstatydinti A. Paleckį pagaliau pavyko 2010-ųjų spalį surengus visuotinį gyventojų susirinkimą ir surinkus daugiau nei ketvirtadalį gyventojų parašų. Po nuvertimo A. Paleckis šiuos veiksmus apskundė teismui teigdamas, kad iš darbo buvo atleistas neteisėtai.

Klaipėdos apylinkės teismo teisėjo Sauliaus Zajarsko teigimu, susirinkus ketvirtadaliui bendrijos narių susirinkimas vyko teisėtai, kvorumas buvo, todėl ir priimti sprendimai susirinkimo metu yra teisėti. Todėl jis A. Paleckio ieškinį atmetė. Teismas priteisė ieškovui apmokėti per 4 000 litų bylinėjimosi išlaidų bendrijai "Bandužiai".

Teisėjas pabrėžė, jog A. Paleckis net negalėjo būti bendrijos nariu, mat joje neturėjo nuosavybės teisių, todėl darbo sutartis buvo sudaryta neteisėtai.

Teismas atmetė ir A. Paleckio prašymą įpareigoti bendriją išmokėti kompensaciją už dalį nepanaudotų atostogų dienų, nes nuspręsta, kad ieškovas yra pats kaltas, jog būdamas atsakingas už dokumentus jų neišsaugojo bei pasikeitus vadovui jų neperdavė. Kompensacija už pradelstą atsiskaitymą jam nepriteista, mat teismas laiko atsakovo pateiktus dokumentus, pagal kuriuos išmokėta kompensacija už 58 nepanaudotas atostogų dienas, patikimais ir objektyviais.

Išklausyti teismo sprendimo A. Paleckis neatvyko. Posėdyje dalyvavusi dabartinė "Bandužių" pirmininkė Ligita Girskienė džiaugėsi galėsianti prieš Naujuosius metus gyventojams pranešti tokią naujieną, tačiau A. Paleckis dar turi galimybę per 30 dienų šį teismo sprendimą apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder