Žvejai mėgėjai rengiasi burtis į organizaciją

Žvejai mėgėjai rengiasi burtis į organizaciją

Vytauto Didžiojo universiteto centriniuose rūmuose Kaune į pirmąją savo konferenciją iš visos Lietuvos rinksis žvejai mėgėjai. Šios sąšaukos iniciatyvinės grupės tikslas - surengti diskusiją apie mėgėjų žūklės perspektyvas šalyje, jai iškilusius pavojus ir žvejų organizacijos įkūrimą.

"Pagaliau šalies žvejai mėgėjai jau vienijasi. Jų yra apie du šimtus tūkstančių. Laikas jiems susiburti", - sako konferencijoje dalyvausiantis aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. Į ją ketina atvykti ir kitų žvejybai neabejingų politikų, žymių krepšininkų, visuomenės atstovų.

Konferencijoje pranešimus skaitys mokslo bendruomenės, meškeriotojų, verslo, meškeriotojams skirtos spaudos atstovai. Jie aptars Lietuvos vandens telkinių žuvų išteklius ir jų dabartinę būklę, kalbės apie mėgėjų žūklės vystymą, jos poveikį valstybės ekonomikai ir gyventojų gerovei, verslinės žūklės padėtį, apžvelgs žuvininkystės sektoriaus vystymo 2014-2020 m. strategiją ir veiksmų programą.

Konferencijoje taip pat bus kalbama ir diskutuojama apie naujos žvejų mėgėjų organizacijos poreikį, ekologinį švietimą, karpininkus ir muselininkus, povandeninės medžioklės ypatumus ir Meškeriotojo kodeksą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder