Alytuje - ūmios žarnyno infekcijos protrūkis

Alytuje - ūmios žarnyno infekcijos protrūkis

Alytuje užfiksuotas ūmios žarnyno infekcijos protrūkis. Ūmaus nepatikslintos etiologijos gastroenterokolito protrūkis kilo šešiems asmenims, kurie praėjusį savaitgalį maitinosi UAB „Suvingis" kavinėje Alytaus rajone. Kavinėje vyko abiturientų išleistuvės ir dieną vėliau - gedulingi pietūs. Visi susirgę asmenys dalyvavo šiuose renginiuose.

Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino šią kavinę. Patikrinimo metu nustatyta maisto produktų laikymo sąlygų pažeidimų, rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Pobūviams aptarnauti buvo laikinai įdarbinti žmonės, neturintys sveikatos pažymėjimų, neišklausę bendros higienos kursų. Pobūviams pateikti farširuotos vištienos ir lydekos patiekalai buvo pagaminti be technologinių aprašymų, abiturientams buvo leista atsinešti tortą.

Patikrinimo metu inspektoriai atrinko vandens, plovinių bei maisto mėginius ištirti laboratorijoje. Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, UAB „Suvingis" kavinės veikla sustabdyta, nurodyta sunaikinti nesaugius maisto produktus su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Tyrimas tęsiamas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šių metų liepos 16 dieną informavo apie ūmų žarnyno protrūkį Veisiejų (Lazdijų raj.) technologijos ir verslo mokykloje organizuotoje stovykloje, kur susirgo aštuoni vaikai.

Atlikus plovinių ir žaliavų mėginių tyrimus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, bakterijų, sukeliančių žarnyno infekciją (patogenų), nebuvo nustatyta. Naujai susirgusių vaikų neužregistruota, susirgusieji sveiksta.

Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos (Kailinių k., Veisiejų sen., Lazdijų raj.) valgyklos veikla bus atnaujinta tik po generalinio valymo bei dezinfekavimo, sureguliavus šaldymo įrenginių temperatūras ir pakartotinai patikrinus Lazdijų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder