Ar tirpi kava nekenkia sveikatai?

Ar tirpi kava nekenkia sveikatai, ar poveikis yra toks pats kaip paprastos?

Jokios cheminės medžiagos tirpios kavos gamyboje nėra naudojamos, todėl tirpios kavos poveikis sveikatai yra toks pats kaip paprastos kavos.

Jūratė iš Klaipėdos teiraujasi, ar jos mėgstama tirpi kava nekenkia sveikatai. „Geriu tirpią kavą su pienu, bet sako, kad tirpi kava – nesveika“, – nerimauja klaipėdietė.

Tirpi kava gaminama iš paprastos skrudintos maltos kavos, naudojant vandenyje tirpias medžiagas.

Pasak specialistų, tirpios kavos gamybos procesas iš esmės yra labai panašus į tą, kurį naudojame gamindami kavą namuose.

Kava ištirpinama karštame vandenyje, ekstrahuojamos tirpios medžiagos, vanduo išgarinamas ir gaunami tirpios kavos milteliai.

Tačiau pats technologijos procesas yra sudėtingesnis.

Tirpioje kavoje yra daugiau kofeino, tačiau, gaminant gėrimą, tirpios kavos ir naudojama mažiau.

Duomenų apie tirpios kavos toksiškumą nėra turbūt todėl, kad jos gamybos procesas yra pakankamai saugus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder