Dėl dantų - į prokuratūrą ir STT

Dėl dantų - į prokuratūrą ir STT

ndien Seimo narys "tvarkietis" Kęstas Komskis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą bei Specialiųjų tyrimų tarnybą, siekdamas sustabdyti sveikatos apsaugos ministro pasirašytą įsakymą, kuriam įsiteisėjus net valstybinių odontologijos kabinetų pacientai iš savo kišenės turės mokėti beveik už visas odontologijos paslaugas.

Anot parlamentaro, iki šiol pacientai, atėję į polikliniką pas gydytoją specialistą odontologą ir gavę paslaugą, turėjo sumokėti tik už paslaugos metu sunaudotas vienkartines priemones ir medžiagas, o už visų paslaugų teikimą (gydytojo darbą, įrangos amortizaciją ir kitas sąnaudas) buvo apmokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšų.

Pasirašęs minėtą įsakymą ministras iš esmės pablogino pacientų specializuotą odontologinę priežiūrą, nes nustatė siaurą sąrašą odontologų paslaugų, kurios apmokamos iš PSDF, tuo metu, visos kitos paslaugos bus apmokamos iš paciento asmeninių lėšų, lygiai taip pat, kaip privačiame odontologijos kabinete.

"Šiuo įsakymu ministras, neaišku kokiais motyvais ir kokiais teisės aktais vadovaudamasis, susiaurino pacientams galimybę nemokamai konsultuotis ir gydytis. Siekdamas apginti pacientų interesus, kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų išsiaiškinta, ar sveikatos apsaugos ministro ir ministerijos valstybės tarnautojų veiksmuose nėra nusikalstamos veikos požymių, bei į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad būtų atliktas minėto teisės akto antikorupcinis vertinimas bei pradėtas tyrimas dėl galimai neskaidrios Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojų veiklos. Neatmetu galimybės kreiptis ir į teismą, su prašymu taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir stabdyti sveikatos apsaugos ministro įsakymo įsigaliojimą", – teigė parlamentaras.

Šiuo metu galiojančiame teisės akte nurodoma, kad gydytojo specialisto konsultacija laikomas paciento apsilankymas pas jį turint siuntimą dėl konkrečios priežasties; šio apsilankymo metu atliekami pagal gydytojo specialisto kompetenciją visi pacientui būtini tiriamieji bei gydomieji veiksmai ir raštu teikiami patarimai siuntusiajam gydytojui.

Naujame įsakyme numatyta, kad į gydytojo odontologo specialisto konsultaciją bus įtraukta tik gydytojo odontologo specialisto konsultavimas, pacientui reikalingų visų diagnostinių ir šiuo įsakymu patvirtintų procedūrų sąnaudos. Tokiu būdu už visas gydytojų specialistų gydomąsias paslaugas pacientai privalės mokėti patys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder