Maistui išrankūs vaikai ateityje gali būti alergiški

Maistui išrankūs vaikai ateityje gali būti alergiški

Nuo mažų dienų tėvai turėtų pratinti vaikus prie alergizuojančių maisto produktų, tokių kaip žemės riešutai, rašo dailymail.co.uk.

Mokslininkai sako, kad tėvai klysta, kai bandydami apsaugoti vaikus nuo galimų alerginių reakcijų, neduoda jiems tam tikrų maisto produktų. Laikui bėgant, tokiems vaikams kyla didesnė rizika tapti alergiškiems.

Tyrimai rodo, kad tėvai turėtų duoti savo vaikams kuo įvairesnį maistą, norėdami užbėgti už akių galimai alergijai.

Taigi verčiama aukštyn kojom tradicinė nuomonė, kad motinos nėštumo ir žindymo laikotarpiu turėtų vengti alergizuojančių maisto produktų.

Londono King's Koledže, Kembridžo universitete ir Duke universitete Šiaurės Karolinoje yra atliekami tyrimai, nustatysiantys geriausius būdus, kaip apsisaugoti nuo žalingų reakcijų į maistą.

Profesorius Gideon Lack žurnalui "Nature" sakė: "Yra galimybė, kad vengdami tam tikrų produktų mes tik padidiname alergijos riziką".

Tyrimai atskleidė, kad Didžiojoje Britanijoje gyvenantys žydų vaikai dažniau yra alergiški žemės riešutams, lyginant su tais, kurie gyvena Izraelyje ir valgo daugiau patiekalų, savo sudėtyje turinčių žemės riešutų.

Mokslininkai teigia, jog kol kas nėra pakankamai įrodymų, patvirtinančių, kad apriboti motinos ir kūdikio racioną yra naudinga.

Alergijos žemės riešutams tyrimas, vadovaujamas prof. Gideon Lack, padės išsiaiškinti, ar duodant vaikams nedidelį kiekį riešutų yra įmanoma sumažinti jų jautrumą.

Paskutinai tyrimai, atlikti Kembridže, rodo, kad alergiški vaikai, suvalgantys nedaug riešutų miltų, po 30 savaičių jau galėjo suvalgyti 32 žemės riešutus ir nesukelti alerginės reakcijos.

Tačiau tvirto įrodymo, ar šis jautrumo sumažinimas yra ilgalaikis, dar nėra, nes tyrimai buvo atliekami mažose grupėse labai trumpą laiką.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder