Mažieji ligoniukai pavasarį kvietė ryškiais piešiniais

Mažieji ligoniukai pavasarį kvietė ryškiais piešiniais

Kad sveikti būtų linksmiau ir greičiau, Santariškių klinikų Vaikų onkohematologijos centre surengta Atvelykio šventė. Pavasaris kviestas spalvingais vaikų piešiniais, kurie artimiausiu metu virs naujais „Mamų unijos“ atvirukais ir bus parduodami didžiuosiuose MAXIMA prekybos centruose. O kad piešti būtų įdomiau, jau penktus metus onkologinėmis ligomis sergančius vaikus globojantis labdaros ir paramos fondas „Mamų unija“ į ligoninėje surengtą Atvelykio šventę pakvietė LNK projekto „Žvaigždžių duetai“ dalyvius.

Kuriama nauja atvirukų kolekcija

Atvirukų piešimas ir jų leidyba jau tapo gražia penkerius metus tęsiama tradicija. „Norime bent kiek praskaidrinti sergančių vaikų kasdienybę ir jiems padėti. Kasmet, kartu kurdami šventinius atvirukus, patiriame daug smagių akimirkų. Esame laimingi, kad daug gerų žmonių prisideda prie projekto ir vaikų piešiniai lieka įamžinti - vėliau virsta atvirukais ir ištisomis jų kolekcijomis“, - sakė Eglė Mėlinauskienė, viena iš „Mamų unijos“ fondo steigėjų.

Naujausius vaikų nupieštus atvirukus netrukus bus galima apžiūrėti interneto svetainėje www.mamuunija.lt ir įsigyti didžiosiose prekybos tinklo MAXIMA parduotuvėse. „Mamų unija“ jau penktus metus bendradarbiauja su prekybos tinklu MAXIMA, kurio parduotuvėse galima įsigyti vaikų pieštų, tapytų atvirukų, paženklintų „Mamų unijos“ logotipu.

„Visos už atvirukus surinktos lėšos skiriamos ligoniukams - vaistams, gydymo ir slaugos išlaidoms padengti, aplinkos sąlygoms pagerinti ir vaikų troškimams įgyvendinti, - sakė E. Mėlinauskienė. - Valstybė nekompensuoja daugybės vaistų ir slaugos priemonių, pinigų nuolat trūksta, o susivieniję mes galime padėti mažiesiems ir jų tėveliams lengviau pakelti patiriamus sunkumus. Surinkę papildomų lėšų, galime pasirūpinti ligoniukais taip, kaip kiekviena mama norėtų, kad būtų padėta jos vaikui“.

Pasak E. Mėlinauskienės, onkologinėmis ligomis sergančių vaikų amžius jaunėja: „Pavyzdžiui, dabar skyriuje gydomi net trys naujagimiai, tai yra metų neturintys vaikai. Abejingų likti negali, nes tai liga, nuo kurios nėra apsaugotas nė vienas mūsų šalies pilietis“.

Vienas „Mamų unijos“ atvirukas su voku kainuoja 2,99 lito. „Kiekvienas iš mūsų, įsigydamas vaiko pieštą atviruką, prisidedame, kad sergantys vaikai jaustųsi geriau ir sveiktų greičiau. Šiemet Atvelykio proga nupiešti atvirukai kupini šviesių spalvų ir vilties, nelikime jiems abejingi“, - ragino viena iš „Mamų unijos“ fondo steigėjų Rūta Mikelkevičiūtė.

Svarbiausia - dėmesys

Renginio metu vaikai ne tik piešė paveikslėlius, dalijosi prekybos tinklo MAXIMA įteiktomis dovanomis, bet ir bendravo su muzikinio projekto „Žvaigždžių duetai“ dalyviais. Aktorius ir choreografas Donatas Bakėjus kartu su vaikais tapė pavasarį. Prie piešiančiųjų stalo prisijungė ir Justinas Lapatinskas bei kiti.

„Garsenybių dėmesys mažiesiems ligoniukams labai malonus. Ligoninėje jie praleidžia ištisus mėnesius, o apsilankius žinomiems žmonėms vaikai būna kupini įspūdžių, juntamas sujudimas ir tai nuspalvina vaikų gyvenimą ligoninėje, teikia pozityvumo“, - sakė E. Mėlinauskienė.

Šių metų vasario pradžioje, minint Pasaulinę kovos su vėžiu dieną, „Mamų unijos“ fondui buvo perduota prekybos tinklo MAXIMA klientų suaukota 90 540,66 lito suma. Ji buvo surinkta per tris mėnesius trukusią akciją, jos metu buvo siūloma įsigyti produktų, pažymėtų specialiais akcijos ženkleliais - aitvarais. Dalis už juos sumokėtų pinigų buvo skirta onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder