Ministras Raimondas Šukys tarėsi su profsąjungomis dėl medikų atlyginimų

Ministras Raimondas Šukys tarėsi su profsąjungomis dėl medikų atlyginimų

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys su medikų profsąjungų vadovais: Gydytojų sąjungos prezidentu Liutauru Labanausku ir Sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininke Aldona Baublyte aptarė galimybes pasirašyti bendrą ministerijos ir profsąjungų susitarimą dėl siekiamybės greičiau atkurti sumažintą sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų darbo užmokestį.

"Vertinu profesinių sąjungų pastangas konstruktyvaus dialogo būdų ieškoti išeičių, kaip sunkmečio sąlygomis užtikrinti tinkamą sveikatos priežiūros įstaigų finansavimą. Atkreipiau dėmesį, kad vien šiemet du kartus mano iniciatyva buvo persvarstyta ir padidinta sveikatos priežiūros paslaugų bazinių kainų balo vertė. Esant ekonominėms galimybėms ir toliau bus ieškoma racionalių būdų, kaip užtikrinti tokį sveikatos priežiūros įstaigų ir jose dirbančių žmonių finansavimą, kuris leistų pacientams gauti kokybišką, prieinamą ir saugią medicininę paslaugą", - teigia R. Šukys.

Susitikime taip pat iškelta idėja į susitarimą įtraukti siūlymą parengti tipinius gydytojų ir slaugytojų darbo krūvių reglamentus.

Nutarta tolesnes diskusijas dėl galimo profsąjungų ir ministerijos susitarimo pratęsti patvirtinus šalies biudžetą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder