Prieš pėdų prakaitavimą - injekcijos

Prieš pėdų prakaitavimą - injekcijos

Padidėjęs prakaitavimas sudaro ne tik fizinį diskomfortą, bet gali būti viena psichikos sveikatos sutrikimo priežasčių. Vienas iš naujausių gausaus prakaitavimo - hiperhidrozės - gydymo būdų - botulino toksino injekcijos.

Botulino toksinas - tai neurotoksinas, kurį išskiria bakterijos Clostridium botulinum. Botulino toksinas blokuoja nervinius impulsus raumenyse, todėl atpalaiduojami mimikos raumenys ir taip išsilygina mimikos raukšlės.

Kur dingsta prakaitas

Taip pat atpalaiduojamai botulio toksinas veikia ir raumenis, kurie išstumia prakaitą iš prakaito liaukų. Panaudojus injekcijas, prakaitą išstumiančios liaukos mažiau susitraukinėja, todėl sumažėja išsiskiriančio prakaito kiekis. Kur dingsta prakaitas užblokavus prakaito liaukų veiklą? Ar nepradeda gausiau prakaituoti krūtinė, delnai?

Anot šias procedūras atliekančių medikų, injekcija maksimaliai sumažina prakaito gaminimąsi konkrečioje, labiausiai nepageidaujamoje vietoje. Natūrali skysčių pašalinimo funkcija iš organizmo užtikrinama šlapinantis, per odą ir kvėpuojant.

Žmonės dažnai nerimauja, ar tokia vakcina yra saugi. Teigiama, jog botulino injekcijos neturi jokio šalutinio poveikio, nesukelia alergijos, nes preparato struktūroje nėra alergizuojamųjų medžiagų: baltymų, angliavandenių.

Procedūra neskausminga

Pasak medikų, procedūra trunka tik kelias minutes. Į gausiai prakaituojančias odos sritis - pažastis, delnus ar kojų padus - botulino toksinas leidžiamas maždaug kas vieną centimetrą. Į pažastį įšvirkščiama 10-15 injekcijų. Maksimalus poveikis pasireiškia per 7-10 dienų po injekcijos.

Procedūra labai paprasta, o poveikis, anot šios procedūros šalininkų, akivaizdus: praėjus kelioms dienoms, pamirštama apie dezodorantus, nustoja prakaituoti delnai ar skleisti nemalonų kvapą drėgnos kojos. Žmonėms, kuriuos kankina gausus prakaitavimas, tai esąs didžiulis psichologinis komfortas.

Pati procedūra nėra skausminga. Botulino toksinas leidžiamas labai plona adata. Pažastų sritis ištepama šaldomuoju tepalu. Juntamas skausmas panašus į skiepų procedūros.

Jautresniems pacientams arba atliekant injekcijas į padus ar delnus siūlomas nuskausminimas. Injekcijų poveikis išlieka 6-12 mėn. Prakaito liaukų veikla atsikuria labai individualiai. Tai priklauso nuo žmogaus medžiagų apykaitos spartumo.

Procedūrą, kuri atliekama tik suaugusiems žmonėms, rekomenduojama pakartoti po metų. Tačiau, anot medikų, kiekvienas pacientas yra individualus ir tik gydytojas specialistas po apžiūros gali nuspręsti, ar gydymo būdas botulino toksinu jam tinka.

Parengta pagal Medicinos diagnostikos ir gydymo centro inf.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder