Regėjimo vagis - glaukoma

Regėjimo vagis - glaukoma

Glaukoma dažnai vadinama klastingu regėjimo vagimi, nes žmogus dažnai nesuvokia atsiradusių pakitimų akyse priežasties. Kovo mėnesį minima Glaukomos diena, todėl ta proga norėtume atkreipti klaipėdiečių dėmesį į šią ligą, kurios laiku nepradėjus gydyti, žmogus gali apakti.

Klaipėdoje sergančiųjų glaukoma žmonių klubas susikūrė prieš aštuonerius metus akių gydytojos Vaidos Gerbauskienės iniciatyva. Klubo tikslas - suvienyti glaukoma sergančius klaipėdiečius, jų šeimos narius ir medikus bendram tikslui - akių sveikatos priežiūrai gerinti. Bendradarbiaujame su žymiais šalies ir miesto akių ligų specialistais, kalbame apie gydymo galimybes, ankstyvosios diagnostikos svarbą, mokomės turiningai gyventi, kontroliuoti savo ligą.

Klubas siekia pagerinti sergančiųjų savijautą, padeda susirasti bendraminčių ir atitolinti gyvenimo negandas. Kelis kartus per metus vykstame į ekskursijas po Lietuvą, rengiame išvykas į teatrą, vakarones. Klubo nariai noriai bendrauja vieni su kitais, dalijasi patirtais įspūdžiais.

Glaukoma priklauso grupei ligų, kurios sukelia regos nervų ir tinklainės pažeidimus. Šia liga dažniausiai serga žmonės, perkopę 40 metų.

Glaukomos simptomai yra ašarojimas, akių skausmas, svetimkūnio akyje pojūtis, niežėjimas, regėjimo sutrikimai. Dauguma sergančiųjų turi lašinti akispūdį mažinančius vaistus.

Glaukoma yra klastinga liga, todėl būtina bent kartą per metus pasitikrinti akis profilaktiškai, nors ir nejaučiate jokių regėjimo sutrikimų ar kitų galimų ligos simptomų.

Mūsų klubas taip pat stengiasi prisidėti, kad kuo daugiau žmonių profilaktiškai pasitikrintų akis.

Pagal galimybes inicijuojame gyventojų akispūdžio tikrinimo akcijas. Pernai kvietėme klaipėdiečius pasitikrinti akispūdį į vieną sveikatos priežiūros įstaigą. Pasitikrino 116 žmonių ir kai kurie iš jų buvo nukreipti pas akių gydytojus tolimesniam tyrimui.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder